40-aastane Darren Benjamin, kes eelnevalt julma rünnaku eest vangis istunud hooples hiljem oma sõprade ees, et nägi kuninglikke lapsi oma silmaga ainult paari sammu kauguselt. Ta rääkis neile isegi kui "meeldiv" tulevane kuningas oli.

Vägivaldne kriminaal läks 2008. aastal seitsmeks aastaks vangi piinamise eest. Nimelt oli ta kaasatud kuriteos, kus süütule mehele valati keevat vett seljale.

Ometigi lubati nüüdseks autojuhist Darrenil Kensingtoni paleesse mööblit kohale toimetada. Ta rääkis, et palee õuel tervitasid teda 7-aastane George, 4-aastane Charlotte ja 1-aastane Louis, kes olid koos oma lapsehoidja Maria Teresa Borralloga väljas värsket õhku hingamas.

Allikas rääkis: "Selline turvaleke on potentsiaalselt eluohtlik ja sarnast olukorda lihsalt ei tohi enam juhtuda. Darren on vägivaldne kriminaal, kes oli vangistuses koletusliku piinamise eest. See ajab kananaha ihule, et ta eputas laste nägemisega oma semude ees. Ka tema sõbrad oli šokeeritud, et teda üldse palee õuele sisse lasti ja veel kuninglikule perele nii lähedale."

Mõlemad vanemad, prints William ja Kate Middleton on juhtunu pärast äärmiselt mures ja nad soovivad oma lastele suuremat turvamist: "See on väga tähtis, et me teaksime, kes paleesse tuleb." Ka palee töötajad on šokeeritud, et paleesse lastakse inimesi ilma igasuguse taustakontrollita siseneda.

Buckinghami palee on pärast intsidenti käivitanud kõrge-astmelise juurdluse: "Me kontrollime põhjalikult oma seniseid turvalisuse süsteeme ja protseduure ja vajadusel rakendame kõigile sisenejatele edaspidi riskihindamise protseduuri."