Tegemist on Netflixi filmiga, mis tähendab, et see jõuab ühel hetkel ka voogedastusplatvormile, aga esialgu peab film linastuma siiski kinodes, sest "The Irishman" on üks neist filmidest, millest võib kujuneda tänavuste Oscarite olulisem tegija ja sellest võimalusest ei saa loobuda isegi Netflix. Et Oscari-galani jõuda, peavad filmid siiski ka kinodes linastuma.

Scorsese uusim film on legendaarse režissööri kõige kallim linateos, sest Netflix mitte ainult ei maksnud filmi õiguste eest 105 miljonit dollarit, vaid toetas ka 125 miljoni dollari suuruse eelarve rahastamist, kuid see tõusis ühel hetkel ikkagi üle 140 miljoni. Praeguseks olevat eelarve juba 200 miljonit dollarit. Scorsese seni kõige kallima filmi "Hugo Cabret' leiutis" ("Hugo", 2011) eelarve jäi 170 miljoni juurde.

"The Irishman" on pikalt olnud Scorsese üks räägitumaid filme ja üheks põhjuseks on kindlasti näitlejad, kelle hulgas on Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, aga ka ammu näitlemisega lõpparve teinud 76-aastane Joe Pesci, kes lõi kaasa ka Scorsese filmides "Raevunud härg" ("Raging Bull"), "Omad poisid" ("Goodfellas") ja "Kasiino" ("Casino").

"The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning keskendub tööliste ametiühingu juhi ja palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) suhtele ning asjasse on segatud ka Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal, kuid kuulutati ametlikult surnuks 1982. aastal.