Möödunud nädalal lõppesid Theresa May volitused Suurbritannia peaministrina ja teatepulga võttis üle Boris Johnson. Traditsiooniliselt kohtub uus peaminister alati enne ametisse asumist ka valitseva monarhiga, sellest tehakse pidulik foto.

Kuid Johnsoni kohtumisest tehtud foto on sotsiaalmeedias põhjustanud tõelise tormi, sest paljud ei mõista – miks küll hoiab kuninganna nii pidulikul hetkel kramplikult enda käekotist kinni?

See on muidugi tavaline, et Elizabeth endaga kotti kaasas kannab, kuid allpool olev foto tehti tema kodus, Buckinghami palees. Kuninganna hoidis kotti vasaku käega, paremaga kätles ta uue peaministriga.

"Miks kuninganna kodus oma käekotti kaasas tarib?" küsis üks inimene sotsiaalmeedias.

"Miks Elizabethil enda toas kott üle õla on?" küsib teine.

"Ma ei ole kunagi aru saanud, miks kuningannal enda kodus inimesi vastu võttes käekott õlal peab olema?," on kolmas segaduses.

Peab tõdema, et Elizabeth kandis käekotti õlal ka siis, kui kohtus Theresa Mayga. Ja jällegi oli kott kuninganna käes Barack ja Michelle Obamaga kohtudes, vahendab Express.

Sama käekott oli kuninganna õlal juba 1970. aastal USA toonase presidendi Richard Nixoniga kohtudes ja 2000. aastal Hillary Clintoni ja Bill Clintoniga kohtudes.

Kuninganna käekott mängib väga olulist rolli, kuna selle abil suhtleb ta enda meeskonnaga. Näiteks juhul, kui kuningannal on mõne inimesega suhtlemisest kopp ees, liigutab ta koti teisele õlale.

"See on üsna kehvake olukord, kui sa suhtled kuningannaga ja ta liigutab oma käekoti teisele õlale," sõnab kuningliku perekonna ekspert Hugo Vickers.

Kui kuninganna paneb koti lauale, siis tahab ta viie minuti jooksul ruumist lahkuda. Kui Elizabeth paneb koti põrandale, siis tahab ta lahkuda võimalikult kiiresti.

Teine märguanne puudutab kuninganna pulmasõrmust. Kui ta seda keerutab, siis tahab ta samuti käesolevat vestlust võimalikult kiirelt lõpetada.

Fotolt võib näha veel ühte huvitavat detaili, nimelt ennast alati heatahtliku tolana esitleval Johnsonil on kombeks juba aastakümneid enne igat avalikku esinemist enda juuksed kätega sassi ajada. Kuningannaga kohtumisel näeb mees aga suhteliselt viks välja.