SlutStreami eesmärk on tõmmata tähelepanu naiste seksualiseerimisele just Twitchi keskkonnas meessoost vaatajaskonna poolt, vahendab Kotaku. Kaviness kutsub naisi üles "litsakalt ja paljastavalt riietuma" näitamaks, et seksuaalne ahistamine ei ole aktsepteeritav olenemata sellest, mis naisel parasjagu seljas on.

Kavinessi üleskutsele on positiivselt vastanud striimija Isabella "IzzyBear713" O’Hammon ja arvatakse, et algatusest võtavad vedu ka mitmed teised naised.

SlutStreami nimi on tuletatud SlutWalki-nimelisest algatusest, mis lähtub veendumusest, et naiste riietus ei anna teistele õigust teha nende suunas seksuaalse sisuga kommentaare. Nii Kaviness kui ka O’Hammon on varem korduvalt sellel teemal sõna võtnud ja üritavad SlutStramiga tähelepanu tõmmata pea pidevale ahistamisele, mis nende kanalite foorumites aset leiab.

Kuigi paljud on pidanud SlutStreami nime solvavaks, siis ettevõtmise algatajad sellega nõus ei ole: "Paljud on minult küsinud, et miks sa selle SlutStreamiks nimetasid, see on ju solvav," rääkis Kaviness Kotakule. "Kogu asja eesmärk on selle termini solvajatelt ära võtmine, et sellele vähem jõudu anda."

Lisaks ürituse nimele ei olda väga nõus ka kokku ettevõtmise endaga. Üritus on saanud palju kriitikat, öeldes, et naised ei peaks ka end paljastama selle nimel, et neid enam seksuaalselt ei ahistataks. Üks Twitchi kommenteerija sõnas isegi: "Selle mõte on täpselt sama hea, kui et ma lähen viinapoodi, et võidelda alkoholismiga."