Festivali esinejaterivi on sel korral erakordselt kirju. Lisaks kodumaisele bluusiparemikule ning bluusi sünnimaalt USAst saabuvatele peaesinejatele astuvad Augustibluusil üles muusikud Austraaliast, Indiast, Itaaliast, Prantsusmaalt, Soomest, Rootsist, Lätist ja Venemaalt.

Tänaseks peaesinejaks on Rick Estrin & The Nightcats. Tegemist on kooslusega, mis võttis möödunud aastal Ameerika bluusiauhindade galal vastu kolm väga olulist auhinda. The Ninghtcats on 2018. aasta USA parim bluusbänd, Rick Estrin traditsioonilise bluusi kategoorias aasta meesartist ning nende pala “The Blues Aint Going Nowhere” 2018. aasta bluusipala. Ansambel saabus Eestisse eile õhtul.

Laupäevaseks peaesinejaks on viimase paari aasta jooksul bluusimaailma tippu tõusnud Louisianast pärit kitarrvirtuoos, üliandekas laulukirjutaja ja laulja Jonathon Long, kelle tähelend algas 2011. aastal 4000 osavõtjaga "Guitar Center King of the Blues" konkursi võiduga, millele järgnes viieteistkümnest kontserdist koosnev tuur koos B.B. Kingiga.

Seekordseks festivaliks on kokku pandud ka kaks kodumaist eriprojekti. Täna astuvad lavale Raul Ukareda & Teele Viira Band, olles kaasanud külalissolistiks laulva näitleja Jan Uuspõllu. Laupäevaõhtune suurkontsert kannab nime “ZZ Top 50”. Eesti blues-rocki lipulaev Kolumbus Kris teeb tribuutkontserdiga kummarduse ansamblile ZZ Top, mille looming on põnev segu bluusist, kantrist, boogie’st ja hard rock’ist. Kolumbus Krisiga astuvad lavale Kristel Aaslaid, Emil Rutiku, Sulev “Sulliwan“ Müürsepp ja Juss Haasma. Festivali konferansjeeks on näitleja Mait Malmsten.

Unikaalset bluusmuusikat esitab Augustibluusil Indiast pärit Aki Kumar, kes integreerib oma loomingusse traditsioonilise India muusika elemente, mida saadab katkematu side bluusijuurtega. Festivali põnevaim kooslus on Itaaliast saabuv The Cyborgsi, mille kaks liiget kasutavad oma identiteedi varjamiseks laval keevituskiivreid ning mängivad samaaegselt basskitarri, trumme, klahvpille ja mõningaid ise valmistatud instrumente. Kodumaal on neil olnud au olla soojendusesinejaks sellistele legendaarsetele artistidele, nagu Bruce Springsteen, Deep Purple, Iggy Pop ja Jeff Beck.