Stockholmi ringkonnakohus pole küll A$AP Rocky kohta otsust langetanud, kuid reedel leiti, et Rocky ja tema kaks kaasüüdlast võivad kohtuotsust ka kodumaal oodata, vahendab CNN.

Täna maandusid Rocky, David Rispers and Bladimir Corniel eralennukiga USA pinnal. Lõplikku kohtuotsust on oodata 14. augustil.

Süüdimõistmise korral ähvardab A$AP Rockyt, kodanikunimega Rakim Mayersit, prokuröri nõudmisel kuuekuune vanglakaristus. Räppari advokaat Slobodan Jovicic on siiski veendunud, et tegelik karistus ei küündi sellele lähedalegi.

"Meil oli kaks eesmärki," sõnas Jovicic, "üks eesmärk oli see, et mu klient oleks täna vaba mees. Ja teiseks me loodame õigeks mõistmist 14 päeva jooksul, kuid me peame ootama ja vaatama."

A$AP Rockyt süüdistati tänavakakluses osalemises. Räppar pole end süüdi tunnistanud ning tema sõnul osalesid nad kaaslastega vaid enesekaitseks. Prokurör Daniel Sunesoni väitel on ta suutnud tõestada, et tegu polnud enesekaitsega. Reedel lausus ta lõpukõnes, et A$AP Rocky ja tema kaaslased lõid väidetavat ohvrit klaaspudeliga ka siis, kui ta juba lamas.

A$AP Rocky kohtukaasus on võtnud ka poliitilised mõõtmed, sealhulgas kirjutas president Donald Trump Twitterisse postituse ka Rocky kodumaale naasmise puhul.