"Talve" kommunikatsioonijuht Dagmar Reinolt sõnab, et raamatut filmistsenaariumiks vormistades pidid nad loos tegema mitmeid muudatusi, mille eesmärgiks oli lugu muuta sama lustakaks ja põnevaks nagu eelmised Lutsu-teemalised filmid.

"Nagu teada, siis ”Talve” raamat ei ole suures osas Oskar Lutsu enda kirjutatud ega ole seetõttu ka saaga teiste osadega võrdselt lutsulik. Meie otsustasime teha filmi, mis oleks eelkäijatega võrdväärne ja mille üle ka Oskar Luts ise suurt rõõmu tunneks. Kui “Talve" raamatus on rõhk kodumaile surema tulnud vanal Arnol, siis meie loo käivitab hoopis kodumaile tulev elujõuline noor Arnold, Arno Tali poeg," täpsustab Reinolt.

Kommunikatsioonijuht kinnitab, et Arno tegelast filmis ei ole, seega ei mängi seda rolli filmis mitte keegi peale Arno Liiveri. "Küll on aga Arno tegelane loos endiselt olulisel kohal ekraanile ilmumata, nagu on olulisel kohal ka paljud teised vanad tuttavad Lutsu tegelased. Mitmed neist löövad ka ekraanil kaasa," kinnitab ta.

Nelli Teatajale antud intervjuus tunnistas Arno Liiver, et temaga ei ole mitte keegi ühendust võtnud. Suurt pettumust Liiver ei tunne. "Mis pettunud ma ikka nüüd olen... Kui ei tahetud Arnot "Talve" filmi, ju siis ei tahetud," sõnas ta.

Mees tunnistas, et tegelikult oleks ta hea pakkumise korral nõus seda rolli vastu võtma. "Kõik oleneb pakkumisest, aga miks mitte? Kuidas saab siis Arno Tali rollist "Talve" puhul ära öelda, kui ta seal tegelasena sees oli?"

Uue linateose režissööriks on Ergo Kuld ja stsenaristiks Martin Algus. Film põhineb kirjanik Oskar Lutsu samanimelisel romaanil ja see on järg teiste Lutsu teoste põhjal vändatud filmidele „Kevade” (1969), „Suvi” (1976) ja „Sügis” (1990).

Filmi osatäitjate seas näeb nii vanu kui noori tegijaid. Nii tulevad “Talve” filmis taas ekraanile Riina Hein, Margus Lepa ning uusi tegelasi kehastavad Henessi Schmidt, Karl Robert Saaremäe, Franz Malmsten, Saara Nüganen, Märt Koik, Harry Kõrvits, Meelis Rämmeld, Kersti Tombak jt.