Kui oled Elisa kasutaja


1. "Matusepäevikud"

Elisa Elamuse Videolaenutuse uute filmide kaustast soovitame vaadata uut Eesti dokumentaalfilmi “Matusepäevikud”. Küpses eas võõrasse kultuuri istutatud hingehoidja on ka ise sageli väga üksi. Vanad tahavad, et neid maetaks emakeeles ning selleks on kutsutud kodumaalt Torontosse, kus on suurim eestlaste kogukond eksiilis, kolm vaimulikku – endine insener Jüri Puusaag, eks-näitleja Kalle Kadakas ja kolmandat põlve vaimulik Mart Salumäe. Iga matus peegeldab võõrasse keskkonda sattunud hingekarjastele nende endi probleeme: keerulised suhted oma lähedaste ja kogudustega, identiteedi kahestumine võõrsil elades, usu marginaliserumine, kohanematus inglisekeelses suurlinnas, surm kui ebamugav tabuteema kaasaegses “igavese nooruse” ühiskonnas.

2. "Kuninganna Corgi"

Teine uus tulija meie videolaenutuses on eestikeelne kogupere animafilm “Kuninganna Corgi”. Tegu on seiklusliku animatsiooniga Suurbritannia kuninganna armastatuimast koerast Rexist, kes perenaise silmist kaotades satub kokku eri tõugu koerte rühmaga, kes üksteisele vastu astuvad ja omavahel kaklevad. Eepilisel teekonnal tagasi kuninganna juurde Rex armub ja avastab oma tõelise olemuse. Eesti vaatajate jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud Veikko Täär (Rex), Mirtel Pohla (Wanda), Marko Matvere (Charlie), Alina Karmazina, Emil Rutiku, Galina Tikerpuu, Piret Viisimaa, Tauno Hints, Priit Öövel, Toomas Krall, Andrus Kasesalu jt.

3. "Lemmikloomasurnuaid"

Õudusfilmide austajatele on pakkuda “Lemmikloomasurnuaid”, mis põhineb tuntud õudusjuttude kirjamehe Stephen Kingi õudusromaanil ja kelle sõnul kohutab see jutt teda ennastki. Louis Creed, kes oma naise Racheli ja kahe väikse lapsega on äsja uude majja kolinud, saab veidravõitu naabrivanamehelt Jud Crandallilt teada, et nende maja taga metsas asub müstiline matmispaik, mis kuulus ammustel aegadel kohalikele pärismaalastele. Kui perekonda tabab tragöödia, paneb Louis Juddilt saadud teadmised matmispaiga omaduste kohta kasutusse. Vallandub saatuslik sündmusteahel, mis päästab lahti iidse kurjuse ja kohutavad tagajärjed.


Kui oled TVPlay Premium kasutaja

Aasta pärast seda, kui nad FBI osavalt üle mängisid, ootavad Neli Ratsanikku sõnumit neid enda teenistusse palganud mustkunstnike salaliidult Silmalt. J Daniel Atlas (Jesse Eisenberg) asub neid ise otsima ning nende poole pöördub tehnikageenius Walter Mabry (Daniel Radcliffe), kes teeb Ratsanikele ülesandeks varastada üks andmekogumisseade. Järgnevad pöörangulised sündmused mõjutavad tegelasi nii minevikust, olevikust kui ka tulevikust.

Lennates üle Atlandi ookeani New Yorgist Londonisse, saab USA õhujõudude marssal Bill Marks (Liam Neeson) mitu salapärast tekstsõnumit, milles nõutakse, et ta laseks valitsusel välisriigi kontole 150 miljonit dollarit kanda. Kuni summa pole laekunud, sureb ta lennul iga 20 minuti tagant üks reisija.


Kui oled Telia kasutaja


1. "Uduse mäetipu varjus“ ("Pico da Neblina“)

Uue seriaali esimene osa on vaadatav Telia HBO keskkonnas.

2. "Matusepäevikud“

3. "Geenius ja hullumeelne“ ("The Professor and the Madman“)

4. "Shazam!“

5. "Kuninganna corgi“ ("The Queen's Corgi“)


Kui oled Netflixi kasutaja


1. "Mindhunter"

2. "Another Life"

3. "The Great Hack"

4. "The Red Sea Diving Resort"

5. "Wu Assassins"


Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "The Boys"

2. "Tom Clancy's Jack Ryan"

3. "American Gods"

4. "Too Old to Die Young"

5. "The Terror"