Euroopa Liidu kultuuritoetuse raamprogramm Loov Euroopa toetab “Keychange“ projekti järgneval neljal aastal 1,4 miljoni euroga. 2019. aasta septembrist kuni 2023. aasta septembrini aset leidva projekti uue etapi üksikasjad avalikustatakse 19. septembril Hamburgis Reeperbahni festivalil, kus teiste seas saavad sõna “Keychange'i” saadikust muusik ja näitleja Kate Nash ning Euroopa Komisjoni üldhariduse ja kultuuri direktoraadi juht Barbara Gessler.

Projekti uue etapi sihiks on lahendada soolise tasakaaluga seonduvaid väljakutseid ja kitsaskohti mitte ainult muusikaürituste esinejate lõikes, vaid ka muusikatööstuse erinevate valdkondade üleselt. Muuhulgas plaanitakse edendada naissoost heliloojate kaasatust riiklikes suurprojektides ning jälgida, et sooline võrdõiguslikkus rakenduks ka muusikavaldkonna ettevõtete juhatustes, auhinnakomisjonides, konverentside paneelides jne. Samuti pööratakse endisest enam tähelepanu trans- ja mittebinaarsete sooidentiteetide esindajaist muusikuile ning muusikavaldkonna spetsialistidele uute rahvusvaheliste esinemis- ja koostöövõimaluste loomisele.

Omas vallas piire murdva projektina on “Keychange” pälvinud novaatorluse auhinna Ladina Ameerika muusikatööstuse tippsündmusel SIM Awards ja eriauhinna rahvusvahelisel klassikalise muusika esitlusfestivalil Classical:NEXT. Eesotsas projekti asutaja PRS Foundationi ja juhtpartneri Reeperbahni festivaliga jätkavad “Keychange” teises etapis lisaks Tallinn Music Weekile ligi 200 festivali, nende seas Musikcentrum Öst (Rootsi), Iceland Airwaves (Island) ja BIME (Hispaania). Uute partneritena liitusid algatusega Ireland Music Week (Iirimaa), Oslo World Festival (Norra), Linecheck Festival (Itaalia) ja SACEM (Prantsusmaa). Samuti on uude etappi kaasatud Euroopa muusikahariduse institutsioonid, ringhäälinguorganisatsioonid, kontserdimajad, plaadifirmad jm muusikaorganisatsioonid, nende seas Inglise Rahvusooper, Uppsala ja Rotterdami kontserdi- ja kongressimajad, Londoni Barbican, Liverpooli Filharmoonia ning plaadifirma Bella Union.

Ajavahemikus 2019–2023 toimuva “Keychange” etapi üheks võtmeürituseks on rahvusvaheline konverents Tallinn Music Weeki raames 2023. aasta aprillis. Konverentsil kohtuvad “Keychange'i” projektis osalejad kultuurivaldkonna novaatorite ja poliitikakujundajatega laiemaks aruteluks muusikatööstuse strateegiate edendamise teemadel.

“Keychange” eelmise etapi üks fookusüritusi toimus 2018. aasta Tallinn Music Weeki raames, mil saavutati esimese rahvusvahelise konverentsina Eestis kõnelejate seas sooline tasakaal. Eesti artistidest on “Keychange” projektis osalenud elektroonikaduo HUNT, nüüdismuusika grupp Kirke Karja Quartet, folkmuusik Mari Kalkun, laulja-laulukirjutaja Grete Paia ja räpiduo HOAX. Eesti muusikavaldkonna professionaalidest on programmis osalenud Liisi Voolaid, Thea Lillepalu, Silvia Urgas, Merli Antsmaa ja Natalie Mets. Panuse eest Eesti ja rahvusvahelise muusikaelu edendamisse pälvis möödunud aastal “Keychange” inspiratsiooniauhinna festivali Jazzkaar asutaja ja direktor Anne Erm.