Juba paari päeva pärast ilmub noorel muusikul Isac Elliotil uus album. Laulja pole pooleteist aasta jooksul uut albumit välja andnud, kuid seda uhkem tunne on kahe päeva pärast täiesti uus muusika maailmani tuua. "Ma mõistsin, et laulud lähevad aina paremaks, kui artist ise neid kirjutab," selgitas Isac Elliot, et varasemalt ei ole ta muusikat luues eriti sõna sekka öelnud, kuid tõdes uhkusega, et ka tema on aidanud uue albumi lugusid kirjutada.

Elliot ja tema mänedžerist isa Fredi Lundén on juba rohkem kui aasta aega töötanud selle kallal, et Ellioti muusika rahvusvaheliselt tuntuks saaks. Viimase pooleteist aasta jooksul on ta laulnud nii tänavatel, uut muusikat loonud kui ka erinevate firmadega läbirääkimisi pidanud. Lõpuks lõi armastatud noor muusik käed plaadifirma Central Europe juhi Frank Briegmanniga, vahendab yle.fi.

Briegmann on ambitsioonikas ja usub, et Elliot suudab kolme kuni nelja aasta pärast vallutada Berliinis asuva Mercedes Benz kontserdisaali, mis on Helsingi kontserdisaalist pisut suurem.

Pooleteistaastane maraton

Isac Elliot on varasemalt avaldanud kolm albumit, kuid viimase pooleteist aasta sees pole ta oma fänne uue plaadiga rõõmustanud. Siiski on ta selle aja jooksul küllaltki palju saavutanud. Nimelt otsustas ta isa abiga end ülemaailmselt tuntuks teha. "Rahvusvahelise karjääri ülesehitamine võtab aega. See on keeruline maraton," sõnas laulja.

Elliot oli vaid 11-aastane, kui ta oma esimese plaadilepingu sõlmis. Pooleteist aasta eest sai aga koostöö lepingufirmaga läbi ja muusik otsustas aja maha võtta. Nüüd on teda märganud viis plaadifirmat, kes kõik soovivad Elliotiga koostööd teha. Isac valis plaadifirma Universal Music Finland, mis varem ka teiste Soome artistidega nagu Sunrise Avenue ja Alma koos töötanud on.

Ka mänedžeri kohale leidus mitmeid kandidaate, Inglismaalt oli neid lausa üheksa, kellest üks on Elton Johni, Robbie Williamsi ja One Directioni mänedžer olnud. Valik langes aga ettevõtte First Access kasuks, kelle klientide hulka kuulub muuhulgas ka Ellioti lemmikartist Young Thug.

Moeteadlik noor täht

Isac Elliot vallutas inimeste südameid esimest korda 2012. aastal, kui ta vaid 12-aastasena tuli välja lauluga "New Way Home". Esimesest hittlaulust saati on teda saatnud fännimeri, kus leidub eriti palju noori tüdrukuid.

Kuue aastaga on laulja küpsemaks saanud. Lühikese kuid suurejoonelise karjääri jooksul on ta välja andnud kolm albumit ja kaks singlit. Lisaks on ta esinenud nii kodumaal kui võõrsil, eriti Rootsis ja Norras. Noor täht on üles astunud ka Eestis - 2016. aastal Valge Rannafestil.

Juunis avaldati ootamatult Isac Ellioti Instagramis pildid Pariisi moenädalast, kus ta kuulsuste ja tuntud modellidega moe-showd esireas nautis. Moemaailm ei ole noore soomlase jaoks võõras - Elliot jälgib hoolikalt, kuidas ta avalikkuse ette nii laval kui igapäevaselt astub. Seega andis Pariisi moenädal noorele tõusvale staarile, keda veel ülemaailmselt ei teata, hea võimaluse end suuremale publikule tutvustada.

Südames alati soomlane

Elliot tahab küll maailma muusikamaastikul läbi lüüa, kuid seejuures hindab ta kõrgelt oma päritolu, mis peaks teda teiste andekate lauljate seast esile tõstma. "Ma olen soomlane ja ma tahan seda tugevalt rõhutada," lausus ta.

Laulja arvates peaks Soome rohkem suurtele lavadele pürgivaid muusikaloojaid toetama. Tema sõnutsi on Soomel potentsiaali, sest seal on samuti asjatundjaid, nagu näiteks Rootsis ja Norraski. "Siin Soomes toetatakse väga tugevalt jäähokimängijaid ja teisi sportlasi. Samamoodi tuleks toetada muusikatööstust ja muusikuid," tõdes staar.

Kolm suurt armastust

Isac Elliotil on kolm eluarmastust: muusika, riided ja autod. Kuigi noormees on nüüd täisealine, ei ole tema arvates kõik siiski muutunud. "Ma tühjendan endiselt nõudepesumasinat ja teen, mida ema ja isa ütlevad," naljatles Elliot.

Kõige rohkem on staarile täiskasvanuks saades andnud vabadust tema isiklik auto - armeerohelist värvi Mercedes. Värvi valis Elliot seetõttu, et tal on soov teenida kaitseväes.

"Nägin filmi "Tundmatu sõdur" ("The Unknown Soldier") ja mõtlesin, et muidugi ma pean sinna [kaitseväkke] minema. Vanemad mehed on juba võidelnud. Loodetavasti ei juhtu see üheski sõjas, aga ma tahan siiski kodumaa heaks midagi ära teha," selgitas muusik oma iha.

Praegu on Isac Elliot aga endale kindla eesmärgi püstitanud - ta tahab esineda Berliinis Mercedes Benz laval. Laulja nendib, et selleks tuleb kõvasti vaeva näha, kuid toob võrdluseks, et Steve Jobs ja Bill Gates on ka eluteel mitmeid tõuse ja mõõne ületanud. "Aga ma ei karda. Ma proovin selles lõbu näha, kuigi vahepeal on väga raske," sõnas tõusev staar.