Jennifer Lawrence - „X-Mehed: Tume Fööniks", 2019

X-Meeste fännid oli kindlasti sillas, kui kuulsid, et Jennifer Lawrence astub Mystique'i rollis üles filmis „X-Mehed: Esimene klass" (2011). Mõned aastad hiljem linastus „X-Mehed: Tulevase möödaniku päevad" (2014), kus Lawrence oli veel enam-vähem motiveeritud olekuga. Kui 2016. aastal linastus aga „X-Mehed: Apokalüpsis", siis oli juba ilmselge, et Jennifer Lawrence pole oma rollist enam eriti huvitatud ja loobuks sellest parema meelega. Hiljuti linastunud „X-Mehed: Tume Fööniks" annab aimu, et Lawrence astub seal üles ainult seetõttu, et leping sunnib teda. Ta on niivõrd tülpinud olekuga, et juba näitlejanna näost on näha, et roll on talle ilmselgelt vastumeelne. Küll aga saab ta tegelane poole filmi pealt surma, nii et vähemalt pääses ta natukenegi varem minema.

Jennifer Lawrence

Edward Norton - „Itaalia rööv", 2003

Selgub, et küllaltki hoolikas ja oma rollide suhtes valiv Edward Norton astus üles filmis „Itaalia rööv" („The Italian Job") ainult seetõttu, et ta oli kirjutanud alla lepingule, mille kohaselt pidi ta mängima kolmes Paramounti filmistuudio linateoses. Esimese filmi eest, milleks oli „Ürghirm" („Primal Fear", 1996), nomineeriti Norton Oscarile. Seejärel ütles Norton järgmistele Paramounti pakkumistele ära. Lõpuks jõudis Paramount Nortoniga kokkuleppele, et mees näitleb nende heaks ainult ühes filmis veel. Niisiis võttis Norton vastu rolli filmis „Itaalia rööv". Ta tegi seda küllaltki vastumeelselt ja ainult selleks, et saaks juba lõpuks asjaga ühele poole. Norton sai filmirolli eest vaid miljon dollarit. Mehe tavaline tasu sel ajal oli aga kümme miljonit dollarit filmirolli eest.

Edward Norton

Harrison Ford - „Enderi mäng", 2013

Harrison Ford on seda tüüpi näitleja, et kui talle filmiroll korda läheb, siis on tema näitlejatöö ka meisterlik. Võtame näiteks filmid „Star Wars: Jõud tärkab" (2015) ja „Blade Runner 2049" (2017). Vahel võtab pisut melanhoolse olekuga Ford aga vastu ka mõne rolli, mis tuleb lihtsalt raha pärast ära teha. Tänapäeval toob Ford umbes ühe rolli aastas. 2013. aastal oli selleks kolonel Hyrum Graffi kehastamine filmis „Enderi mäng". Ford oli terve aja niivõrd unise ja kurva näoga nagu istuks ta tühja kõhuga koolitunnis ja ootaks pikisilmi söögivahetundi.

Harrison Ford

Dakota Johnson - „Viiskümend halli varjundit", 2015

Tundub, et Dakota Johnson ega Jamie Dornan ei teadnud päris täpselt, millesse nad end segavad. Kui Dornani tegelaskuju juurde käis vähemasti vaoshoitud ja salatsev olek, siis Johnsoni näost oli ilmselgelt näha, et ta on täiesti vales kohas. Räägitakse, et Dornan ja Johnson ei saanud omavahel hästi läbi ja seetõttu oli filmiseeria väntamine pisut keeruline.

Dakota Johnson

Bruce Willis - „Visad võmmid", 2010

Bruce Willise hiilgeajad jäävad minevikku. Paljud teavad teda peamiselt „Visa hing" filmiseeria kaudu, aga ka filmidest nagu „Pulp Fiction", „12 ahvi". Hilisematel aastatel on Willise väljapaistvamad rollid filmides „Kuutõusu kuningriik" (2012) ja „Ajasõlm" (2012). Libedale teele läks Bruce Willis aga siis, kui võttis vastu filmirolli komöödias „Visad võmmid". Ta näeb terve aja välja nagu tal oleks kogu filmist täiesti kõrini. Hiljem tunnistas ka režissöör Kevin Smith, et Bruce Willis ei nautinud end seda filmi tehes ja temaga oli võtteplatsil päris keeruline.

Bruce Willis

Allikas: whatculture.com