Nublu esindaja selgitab, et olenevalt loost on mõnel palal toetuseks backvokaalid, mis tulevad fonolt: "Seda tavaliselt refräänides või mõne nüansi paremini edasi andmiseks. Mõned kollektiivid võtavad endale taustalauljad, mõned kasutavad backtrack vokaale. Kuna nublu hääl on väga mitmekülgne, siis tihtipeale pole lärmakas live-kontekstis võimalik vaiksemaid nüansse edasi anda. Kindlasti ei tule nublu live fonolt."

Muusikakaugematele olgu selgituseks veel öeldud, et fono ehk fonogramm on helisalvestis, mis võib, aga ei pruugi erineda laulu raadioversioonist. See võib ka sisaldada vokaale ning see toetab otseesitusel artisti laulu, muudab selle tummisemaks ja kihilisemaks, kuulamise nauditavamaks.

Ilma fonota oleks live-elamus sageli palju halvem või oleks sellest puudu loole omased elemendid, milleta publik aga sageli nuriseks, sest see lugu ei kõlaks siis nii tuttavalt. Kui kõiki loo elemente püüda laval otseesituses jäljendada, oleks see väga aja- ja rahamahukas ning ebamõistlik, sest tõstaks ka vastava kontserdi hinna aja-, raha- ja tööjõukulu tõttu lakke.

Ei ole ebatavaline, et isegi laulja vokaal on fonol olemas, ent otse-esituses laulab ta sellele veel omakorda peale otse. See on tavaline nii Eestis kui välismaal ning on kuulaja elamuse huvides.