Metallica on Rumeenias ülimalt populaarne ning kolmapäeval aset leidnud kontsert oli juba pikalt enne seda välja müüdud. Fox News andmetel tegi Metallica seekord üüratu annetuse juba enne suurt show'd.

Metallica ise kirjutab oma Instagrami postituses, et tohutu suur annetus sai teoks koostöös rahvusvahelise finantsteenuste ettevõtja Mastercardiga ning annetati Rumeenia "The Give Life Associationile" toetamaks nende initsiatiivi ehitada Rumeenia esimene onkoloogia- ja kiiritusravihaigla lastele. Haigla ehitamisega tehti algust juba 2018. aastal, ning peaks valmima juba 2020. aastal.

Metallica on oma Euroopa tuuri raames pärast iga esinemist piletitulust euro pileti kohta heategevuseks annetanud. Ka Eesti sai oma osa, kui Metallica 18. juulil Tartus esines - Metallica otsustas siin, et osa #MetallicaGivesBack projekti rahast läheb Lastehaigla Toetusfondile, teine osa Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule. Eesti sai aga küll märkimisväärselt väiksema summa - 27 500 eurot, mille kohta saad täpsemalt lugeda SIIT.