Fox News kanali värske ja kõmuline dokumentaal paljastab aastakümneid ajaloo prügikastis olnud kaadrid, mille autor Leigh Wiener pildistas surnukuuris täis koguni 5 filmirulli, millest kolm saatis ajakirjale Life. Kaks rulli jättis ta aga endale — need, millel olid Monroe alastipildid. Wiener hoidis fotomaterjali pangaseifis ega paljastanud nende asukohta isegi oma surivoodil. Detailid tõi lõpuks päevavalgele fotograafi poeg Devik Wiener, kes kõnealuse dokumentaali peamise kõneisikuna materjalile valgust heidab.

“See polnud sugugi esimene kord, kui ta kasutas paari viskipudelit, et pääseda kuhugi, kuhu poleks tohtinud minna. Nii juhtus ka Monroe laiba valvuritega,” meenutas Devik oma isa töömeetodeid. “Kuigi isa tehtud fotodest sai maailmakuulsaks see, kus külmkambri uksest paistab Monroe jalg, mille varba küljes lipik, on tegelikult sellest õhtust palju skandaalsemaid kaadreid. Miks ta neid pilte tegi, ei tea keegi. Selle viis ta 1993. aastal endaga hauda kaasa,” analüüsib ta.

Devik on veendunud, et selliste fotode eest oleks saanud kasseerida ulmelisi summasid, kuid pakub, et ju isa südametunnistus ei lubanud neid avalikkusele näidata. Sellest hoolimata lekkis üks kõhedusttekitav foto surnukehast siiski juba toona, paar päeva pärast staari surma, mille autoriks polnud Wiener ning mis oli erakordselt jube (vaata SIIT).