Nimelt hoidis ja söötis riigi parlamendi esimees ehk spiiker Trevor Mallard oma kaaspoliitiku Tāmati Coffey ühekuust beebit samal ajal, kui ta ka üht debatti juhatas, vahendab CNN.

"Tavaliselt kasutab spiikri tooli ainult juhatav ametnik, kuid täna võttis VIP minult tooli," kirjutas Mallard oma Twitteri kontol ja lisas ka foto endast ja beebist. Beebi isa, Tāmati Coffey, oli just naasnud isapuhkuselt ja istus nende läheduses.

Kogu sündmusest on valminud ka video, mis on juba praeguseks läinud üle maailma viraalseks. Eriti suurt rõõmu ja nalja pakub paljudele hetk, kui Mallard hoiatab debateerijaid, et viimastel hakkab sõnavõtu aeg otsa lõppema ning mille peale beebi seda kinnitavalt vulksub.

Uus-Meremaa on ennemgi paistnud silma äärmise lapsesõbralikkusega. Möödunud aastal sai seal lapse ametis olev peaminister Jacinda Ardern, kellest sai sellega esimene naisriigijuht viimase 30 aasta jooksul, kes on ametis olles lapse saanud.

Laste toomine parlamenti on endiselt paljudes riikides ebaharilik tegu ning osades isegi keelatud. Näiteks sunniti seda teinud Keenia parlamendisaadikut Zuelekha Hassan Jumat hiljuti saalist lahkuma.

Eestis aga on poliitikud läbi ajaloo beebisid parlamenti toonud teatavasti korduvalt ning näiteks haridusminister Mailis Reps on beebi kaasa võtnud lausa valitsuse istungitele ning Euroopa Liidu teadusministrite kohtumisele.