Mõnevõrra kurioosne juhtum sai alguse mullu märtsis, kui 14-aastane tüdruk läks Tampere lähedal asuvas Kangasala linnas oma kodus tavapärast dušši võtma. Järsku märkas neiu, et IPhone liigub ukse alt sisse ja alale, kus ta parasjagu end pesi, vahendab Ilta-Sanomate.

Tüdruk märkas, et telefon kadus ja ilmus mitu korda, mistõttu ta taipas, et keegi filmib teda. Filmijana tuvastas ta oma 25-aastase kasuisa, kes viibis sauna põrandal.

Kui neiu 43-aastane ema koju tuli, rääkis tütar talle juhtunust ning kasuisa palus vabandust. Samas väitis kasuisa, et ta ei filminud neiut. Mehe väitel oli ta avastamise hetkel saunas looteasendis põrandal, kuna tal oli tekkinud paanikahoog. Mehe sõnutsi hoidis ta käes IPhone`i, kuna saatis just abipaluvaid sõnumeid.

Juhtunu olekski jäänud vaka alla, kui neiu poleks sellest rääkinud kooli medõele. Selle peale peeti mees kinni ja Pirkanmaa kohus otsustas, et mehe lugu pole usutav ning määras 300 eurot trahvi ebasündsa käitumise eest.

Kohtu sõnul polnud mehe vabandused usutavad ja ainus loogiline seletus oli, et ta üritas oma kasutütart filmida. Samuti võttis kohus arvesse tütre ütlusi medõele kasuisa varasema käitumise kohta. Neiu sõnul oli kasuisa üritanud teda rinnast krabada ning tulnud korduvalt koputamata tema tuppa ajal, mil neiu oli just lahti riietumas.

Lisaks võttis kohus arvesse, et rünnak oli suunatud samas majapidamises elava isiku vastu ning ka neiu vanus mõjutas seadusest tulenevaid karistusmäärasid. Nii pidi mees lisaks trahvile maksma tüdrukule ka 1250 eurot emotsionaalse kahju tekitamise eest.

Kasuisa kaebas otsuse edasi, aga teised kohtuastmed seda ümber ei muutnud.