Robertsi esimene suurem skandaal leidis aset 1997. aastal. Nimelt pidi näitlejatar abielluma teise suure Hollywoodi staari Kiefer Sutherlandiga. Kolm päeva enne suurt pidu otsustas naine aga mehe altari ette jätta. Sutherland sai naise otsusest teada tänu ühele sõbrale. Roberts oli algselt pulmadeks mõeldud päeval juba uue väljavalitu Jason Patricu seltsis, kes oli väidetavalt Sutherlandi sõber.

Neli aastat hiljem armus Roberts Danny Moderisse, kes töötas operaatorina ning kes oli nende armusuhte tärkamise ajal abielus. Mehe abikaasaks oli jumestaja Vera Steimberg, kes keeldus lahutuspaberitele alla kirjutamast. Julia andis aga vastulöögi ning kandis paparatsode ees särki, mis tegi Verat maha.

Väidetavalt on Roberts ka tõeline diiva filmivõtetel ning saanud oma kolleegidelt mõnitavaid hüüdnimesid. Näitlejatari kohutavat käitumist tõestab ka fakt, et tema enesetapu sooritanud õde Nancy mainis Juliat oma hüvastijätukirjas väga kurjade lausetega. "Minu õde ja vend saavad minult ainult pärast surma selle, et nad viisid mind elu kõige sügavamasse depressiooni," kirjutas meie hulgast viie aasta eest lahkunud Nancy.