Himesh Patel kogus populaarsust briti seebikas "EastEnders", kuid rahvusvaheline tuntus saabus siiski juuni lõpus Eesti kinodes linastunud filmiga "Eile veel", mille taga seisis briti meister Danny Boyle ("28 Days Later", "Trainspotting", "127 Hours", "Steve Jobs", "Sunshine", "The Beach") ja elav klassik Richard Curtise ("About Time", "The Boat That Rocked", "Love Actually").

Kuna juuli lõpus Eesti võtteperioodiga lõpparve teinud "Teneti" võtted on praeguseks liikunud Bumbaisse, kus on plaanis septembrikuus filmida suuri märulistseene, siis võib sellest tuletada, et Patel valiti filmi tema India päritolu tõttu, kuigi ta sündis Inglismaal, vanemad kasvasid üles Indias, aga nemad sündisid omakorda Aafrikas riikides Sambias ja Keenias.

Filmis teevad kaasa veel John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia ja Kenneth Branagh, kes viibisid võtete ajal ka Eestis. Teistes osades astuvad üles Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ja Kenneth Branagh.

"Teneti" esimene õrritaja lekkis hiljuti ka internetti, aga kuna see võeti sealt Warner Brosi poolt kiiresti maha, siis saab seda hetkel vaadata ka näiteks Forum Cinemas kinodes valitud filmide ees. Üheks neist on ka Quentin Tarantino "Ükskord Hollywoodis".

Kuna filmi pealkiri "Tenet" tähendab tõekspidamist või uskumust ja seda eriti ameti, organisatsiooni, religiooni või filosoofia piires, siis võib siit järeldada, et peetakse silmas tegelaste endi tõekspidamisi ja uskumusi või kehtivad need hoopis organisatsiooni kohta, kelle heaks nad töötavad. Praegu pole teada, kas Nolani spioonifilmis luuratakse riikide või korporatsioonide vahel. Pole selge ka see, et kas lugu püsib püsib ainult olevikus või vaatleb ka spionaaži minevikku.

"Tenet" on ka palindroom ehk sõna, mis tagurpidi loetuna annab sama sõna. Kuna palindroomiga saab koostada sõnamänge või mõistatusi, siis saab ka sellest järeldada, et päris tavapärast spioonikat Nolan siiski ei tee. See saab olema ootamatult ulmeline ja üllatusi täis.

Levib ka teooria, et "Tenet" on omamoodi järg Nolani varasemale filmile "Algus" ("Inception")

"Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.