“Oi, ma mäletan seda pitsat nagu eilset päeva. Ehk siis, väga hästi!,” räägib räpistaar Reket oma elu parimast pitsaelamusest Itaalia mägikülas Ravello lähistel. Just see mälestus inspireeris teda taaselustama kogetud maitseelamust koos Tallinna populaarse pitsarestorani Gourmet Pizza maitsete looja Imre Kosega. Juuretisega valminud Reketi lemmikpitsale lisavad hõrku maitset Sitsiilia sidruni marinaadis kana, pistaatsia pähklid, rikkalik tomatikaste värske basiilikuga ning mini mozzarella ja parmesani juust.

“Ütleme nii, et Reketi lemmikpitsa koostisosad olid mulle päris ootamatud. Ma eeldasin, et selline suur ja tugev mees sööb rammusat ja liharikast pitsat, aga selgus, et talle on just oluline, et pitsa oleks kerge ja hõrk,” jagab Imre Kose muljeid, ning lisab, et õige pitsakatte leiutamine ei võtnud sugugi palju aega. “Esimene kord proovisin Reketi seletuste järgi sarnast pitsakatet järele teha, maitsesime erinevaid versioone ja panime maitsemeeled nädalaks settima. Teine kord tegime juba koos õige pitsa valmis ning nüüd on retsept ka meie pitsakokkadele töösse antud. Kuigi ma pole selles Ravello pitsarestoranis käinud, siis ma usun, et meie pitsa tuli välja päris autentne,” rõõmustab Imre Kose ja lisab, et kasutades parimat Itaalia pitsajahu ja kvaliteetset ning värsket toorainet, saabki tulemus olla ootusi ületav. Ka Reket nõustub Imrega: “Üllatavalt sarnane tuli välja! Loodan, et see pitsa maitseb teistele sama palju kui mulle.”

Kes soovib Reketi pitsat maitsta, see peab kiirustama Gourmet Pizza restorani, sest Reketi pitsa Sitsiilia sidrunikana ja pistaatsia pähklitega (hind 9.90€) on menüüs vaid septembri lõpuni. Gourmet Clubile kuuluvad pitsarestoranid, mis kannavad Gourmet Pizza nime, asuvad Tallinnas Viru tn 17 ja Arsenal Keskuses, aadressil Erika 14. Pitsat saab tellida koju ka Wolt keskkonnast.