Täna avaldati Christopher Nolani Instagrami fännikontol pilt Nolanist ja tema meeskonnast Oslo kesklinnas.

Ka Twitteris on liikuma läinud mitmed pildid Oslo võtetel viibivast Robert Pattinsonist, John David Washingtonist ja Himesh Patelist.

Norra fänn püüdis pildile ka Nolani.

Lisaks jõudis ka redditisse video võttepäevast, kus näeme režissöör Nolanit, operaator Hoyte van Hoytemad, kelle värskeim film "Tähtede poole" linastub Eesti kinodes 20. septembril, aga ka hiljuti Danny Boyle'i filmis "Eile veel" peaosa mänginud Himesh Pateli, kes liitus filmiga alles eelmisel nädalal.

Juuli lõpus Eesti võtteperioodiga lõpparve teinud "Teneti" võtted liikusid vahepeal ka Bumbaisse, kus on plaanis septembrikuu jooksul filmida suuri märulistseene, ja Itaaliasse ning Suurbritanniasse, kus filmiti Hampsteadis asuvas Cannon Hallis, mis oli kirjanik Daphne du Maurieri ("Rebecca", "My Cousin Rachel", "Birds") lapsepõlvekodu.

Filmis teevad kaasa veel John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia ja Kenneth Branagh, kes viibisid võtete ajal ka Eestis. Teistes osades astuvad üles Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ja Kenneth Branagh.

"Teneti" esimene õrritaja lekkis hiljuti ka internetti, aga kuna seda võetakse sealt Warner Brosi poolt kogu aeg maha, siis saab seda hetkel püsivalt vaadata näiteks Forum Cinemas kinodes valitud filmide ees. Üheks neist on ka Quentin Tarantino "Ükskord Hollywoodis".

Kuna filmi pealkiri "Tenet" tähendab tõekspidamist või uskumust ja seda eriti ameti, organisatsiooni, religiooni või filosoofia piires, siis võib siit järeldada, et peetakse silmas tegelaste endi tõekspidamisi ja uskumusi või kehtivad need hoopis organisatsiooni kohta, kelle heaks nad töötavad. Praegu pole teada, kas Nolani spioonifilmis luuratakse riikide või korporatsioonide vahel. Pole selge ka see, et kas lugu püsib püsib ainult olevikus või vaatleb ka spionaaži minevikku.

"Tenet" on ka palindroom ehk sõna, mis tagurpidi loetuna annab sama sõna. Kuna palindroomiga saab koostada sõnamänge või mõistatusi, siis saab ka sellest järeldada, et päris tavapärast spioonikat Nolan siiski ei tee. See saab olema ootamatult ulmeline ja üllatusi täis.

Levib ka teooria, et "Tenet" on omamoodi järg Nolani varasemale filmile "Algus" ("Inception")

"Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.