Kui Delfi TV uuris 12. klassi õpilaselt, kas on midagi, mis talle täna maailmas eriliselt korda läheb, saabus morbiidne vastus, mille ausus paljusi jahmatab, teisi aga imetlema on pannud: “Maailm on väga tühi ja mõttetu paik ja inimesed peaksid välja surema, sest on kliimasoojenemine ja kõik poliitikud on nõmedad!”

Täna hommikul R2 eetris oma elu esimese raadiointervjuu andnud neiu, kes nädala tegijaks ka pärjati, selgitas pikemalt, miks ta nii arvab: “Arvestades seda, millist jama poliitikud ajavad — ja mitte ainult Eesti poliitikud — kõik nad tegelevad mingisuguste pseudoprobleemidega ja tegelikult ei keskendu üldse asjadele, mis tegelikult olulised on.”

“Poliitikud võiksid tegeleda päris probleemidega — on kliimasoojenemine, kasutatakse liiga palju ressursse,” kõlab tema hääles veidi ahastust.

“Inimesed on õnnetud. Kogu see elutempo on nii kiireks läinud, et inimesed on õnnetud, aga sellega ei tegeleta, tegeletakse alkoholiaktsiisi edasi-tagasi tõstmisega ja eelarvega. Enam ei võeta poliitikat tõsiselt, kõik lihtsalt naeravad nende üle,” selgitab ta oma mõtte tagamaid, mis veidi lootusetult olukorra kõlama noore inimese vaatenurgast paneb.

“Koolis ei võeta asju tõsiselt, projekte ei võeta tõsiselt, oma kodutöid ei võeta tõsiselt. Mitte midagi ei võeta enam tõsiselt ja see on äärmiselt kurb,” kõlab neiu siiras mure olukorra üle hetkel.

“Ma tunneksin rõõmu inimeste aitamisest ja muusikast, aga nagu ma ka ütlesin, et raske on asjadest hoolida, kui ühiskond on selline nagu ta on. Inimesed peaksid mõtlema ja mõistma, et kui nad annavad asjade suhtes alla, ei mõjuta ainult neid, vaid ka teisi nende ümber ja nii tekib aina enam allaandjaid ja lõpuks vahet pole, kes valimiste järel seal pingil istuvad, sest kõik on poliitikale käega löönud,”

“Ja nii me muutume lõpuks tagasi ahvideks,” kahtlustab ta, et kui asju tõsiselt enam keegi ei võta, on tegu negatiivse darwinismiga, mis on kurb. “See kõik, mis praegu toimub, on väga-väga nõme.”

Jaga
Kommentaarid