Ülimenuka Suurbritannia draamaseriaali "Downton Abbey" järjena loodud film jõuab Eesti kinodesse 13. septembril. Seekord leiab lugu aset 1927. aastal, mil Downton Abbey elanikke külastab kuningas George V ja kuninganna Mary.

Ka ETV ekraanil jooksnud (praegu näitab seda ka Amazon Prime Video) "Downton Abbey" jälgis aristokraatliku Crawley perekonna elu kuningas Edward VII järgsel Inglismaal. Esmakordselt 2010. aastal eetrisse jõudnud sarja vändati kokku kuus hooaega ning selle taga seisnud stuudiod, Carnival Films ja NBCUniversal tegid täispika filmi. Julian Fellowes kirjutas telesarja käsikirja ja tema vastutas ka filmi stsenaariumi eest.


"Downton Abbey" kuues ja viimane hooaeg algas Suurbritannias 2015. aastal hilissügisel ning lõppes n-ö jõulueriga sama aasta 25. detsembril. Sari võitis aastate jooksul meeletult auhindu, sealhulgas parima lühisarja Kuldgloobuse, Emmy ja BAFTA. Kahe esimese hooaja eest saadi tervelt 27 Emmy auhinda, mis purustas telesarjade kõigi aegade rekordi. Tegemist on olnud kõige vaadatuma teledraamaga nii Suurbritannias kui ka Ameerikas.

Seriaali näitlejate nimistusse kuulusid Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockhery, Jessica Brown Findlay, Laura Carmichael, Jim Carter jpt.