1. Ühendkuningriik

Ilmselt on sellel oma põhjus, miks paljudele see senini üllatusena tuleb, et Kenti ülikoolis on võimalik omandada magistrikraad Püstijalakomöödia erialal. Tegu on ka ainukese ülikooliga maailmas, kus selline eriala saadaval on. Kirjelduses selgitatakse, et tegu on kaasaegse teatri üha populaarsema vormiga.

Kursuse jooksul õpetataks osalejaid kirjutama oma nalju ning võimaldatakse esinemine 200 inimese ees.

Kõige kuulsamad püstijalakomöödia pooldajad otsivad oma üritustele tihti naljaninasid, kellel just selline kõrgharidus on. Seega selgub, et paber päris mööda külge maha ei jookse, eriti kui oled nõus oma elu veetma üsnagi vähese palgaga.

2. Serbia

Ühe kõige sisutuma kõrgharidusena on välja toodud ka Belgradi ülikooli magistriprogrammi raamatukogu- ja infoteaduste eriala. On küll võimalik, et leidub palju inimesi, kes raamatuid armastavad ning tahaks ülikoolis veeta aastaid, et õppida raamatukogu juhtimist. Üheks suureks miinuseks võib aga olla see, et Serbias on alles vaid väike käputäis raamatukogusid, milles juba niigi liialt palju töötajaid on.

3. Holland

Rotterdamis on võimalik õppida kõrgharidusega tsirkuse artistiks. Tudeng saab osaleda paljudes suurepärastes tundides, alates žongleerimisest kuni nööril kõndimiseni. Ometi näitab ülikooli statistika kurba tõsiasja, et tsirkus on üha enam hääbumas. Mitmed riigid keelustavad loomi kaasavaid etteasteid ning lihtsalt klounidest tänapäeva lapsed enam nii meeletult ei huvitu.

4. Austria

Viini ülikooli magistrantidele pakutakse võimalust omandada kraad münditeatuses. Eriala õppija omandab kõik vajalikud teadmised vanadest kuld- ja hõbemüntidest ning tänapäevase raha väärtusest.

Teisalt liigub tänapäeva maailm üha enam sularahast kaugemale ning veelgi vähem soovitakse oma taskusse või rahakotti münte. See mõjutab tugevalt ka eriala sisukust ning reaalset väärtust.

5. Itaalia

Kas oled ehk mõelnud, et ei leia ühtegi eriala, mis sinu suurt mägede armastust toetaks? Ehk on Milano ülikooli mägede teaduse ja kultuuri bakalaureusekraadist kasu. Kõik loengud toimuvad väikses mägilinnas Edolos ning lõpetajatel on erakordne võimalus töötada kõigis kohalikes muuseumites, organisatsioonides või rahvusparkides. Kahjuks jäävad ülejäänud maailmas asuvad mäestikud sealt siiski välja.

6. Portugal

Coimbra ülikoolis asuval rahu, julgeoleku ja arengu magistrierialal on võimalik omandada kõik vajalikud teadmised kliimamuutusest ning paljudest teistest katastroofidest, mis inimkond tabada võivad. Kuigi on selgelt paigas, mis teemadest juttu on, siis tulevaste töökohtade pakkumisi ülikool ka ise väga näiteks ei oska tuua. Kahjuks ei õpetata seal ka praktilisi oskusi näiteks punkri ehitamiseks.

Allikas: Vice