Kas Kati on pausil olles autojuhtimisest võõrdunud? "Autojuhtimine ei ole võõras, masin ise on vahepeal veidi väsinud. Pealinnas sain bling-bling-BMW taga järsult pidurdades teada, et pidurid vajavad putitamist, ehkki ülevaatus on autol korralikult tehtud," räägib Kati. Kirjaniku Volkswagen konfiskeeriti, aga perel on teenekas väikeauto – seda nimetab ta Twiggy-Piggy-Hipsteriks. Esimesest sõidust pärast pikka pausi, koos tütar Margareta Babtsenkoga, postitas Kati sotsiaalmeediasse ka foto.

Kirikuaias oma kutsumuse leidnud Kati avastas, et sealne kabel sobib suurepäraselt kontserdipaigaks, ja tõmbas käima kontserdisarja Contra Mortem (ld Surma vastu). Järgmisel nädalal esineb seal sopran Katrin Lehismets Salzburgist, saatjaks Peeter Kaljumäe.

"Jah, elan oma loodud muinasmaal, meediat ei tarbi ega tooda, kirjutan-tõlgin raamatuid-näidendeid ning õpin Tallinna Ülikoolis senikogetule juurde teraapialoomadega töötamist. Ridamisi ilmuvad kalmistu- ja loomaraamat, töölaual on paar dokumentaalteost ja mõned näidendid," loetleb kirjanik, kes peab oma olulisimaks ülesandeks "laste ja lähikonna vibratsiooni tõsta" ning Brexitiga hirmutajate lammutavat mõju oma kallitele mitte ligi lasta.