Tennessee osariigis asuva East Ridge`i algoolis õppiva 5-aastase Nathani vanemate sõnul esitas kool poisi kohta avalduse pärast seda, kui viimane oli üht oma klassikaaslast kallistanud ning teist põsele suudelnud, vahendab Briti meedia.

Esitatud avalduses seisis, et Nathanile on pandud külge seksuaalkurjategija märge ning see jääb poisile nüüd püsivalt külge.

Nathani järelvaataja Summery Putnami sõnul sai ta septembri alguses koolist kõne, mis ajas ta endast välja. Putnami sõnul oli õpetaja kõne käigus ka öelnud, et poisile tuleb piire õpetada ning süüdistanud poissi "seksuaalsetes tegevustes".

"Ma ei saanud alguses aru... Ta on 5-aastane, ta on ju laps," rääkis naine USA kanalile ABC7.

Putnam tuletas meelde, et Nathani näol on tegemist autistliku poisiga ning ütles, et püüdis poisiga rääkida, et teisi lapsi ei tohi kallistada. Poiss ei olnud mõistnud selle keelu põhjust.

"Oli väga raske rääkida millestki sellisest lapsega, eriti erivajadustega lapsega, kes ei mõistnud, mida ta on valesti teinud," oli Putnam nördinud.

Nathani vanaema Debi Amick väljendas samuti oma muret juhtunu üle ja kirjutas sotsiaalmeedias abipalve saamaks teada, et kelle poole pöörduda, kui su 5-aastane haige lapselaps on sekusaalkurjategijaks tembeldatud ja kool ei kuula isegi lapse arsti, kes kinnitab, et poisil on varasemalt olnud raske mõista mõningaid piire.

Kohaliku haridusosakonna juht Tim Hensley sõnul on koolipersonal kohustatud sellistest juhtumitest lastekaitsesse teadma andma ja seejärel otsustab lastekaitseorganisatsioon, et kas ja milliseid tegevusi edasi on vaja teha.

Hetkel on poiss viidud ka teise klassi ning teda õpetatakse eriõppekava alusel.