Anne Veski: "Kui ta oleks elus, siis ta kindlasti ei laulaks."

ANNE VESKI

"Ma pean Jaaku tänama, et kui me koos Leningradi läksime tutvustas ta mind Valer Sevastianovoi ja Viktor Reznikuga," tunnistas Veski. "Peale seda sündisid minu esimesed väga head laulud, näiteks "Милый, горячо любимый". Pean Jaaku ainult palju tänama selle toetuse eest, mis ta mu varastel lava-aastatel avaldas."

Milline on Jaak Joala lauludest teie lemmik?

Mu kodu ei piira need metsikud mäed (esitab lauldes).

Millega Jaak Joala tegeleks, kui ta veel elus oleks?

Kui ta oleks elus, ta enam kindlasti ei laulaks. Ta lõoetas laulmise juba oma eluajal ja hakkas teistele laulmist õpetama. Muidugi on väga kahju, et inimene meie seast nii vara lahkus, kuid suur aitäh talle nende esitatud kaunite laulude eest, eriti Eesti autorite poolt kirjutatud laulude eest, millest paljud said hittideks. Jaagul oli tohutu kogemus, ja kahju on sellest, et ta ei jõudnud seda kõike edasi anda. Ja tema suurepärane hääl ei unune iial!

Uku Suviste: "Ma ei ole kindel, et oleksin saates "Voice of Russia" osalenud, kui poleks olnud Jaaku."

Uku Suviste

Uku, mis tunded Sind Jaaguga seoses valdavad? Oli ta Su iidol?

Millal iganes ma Jaagule mõtlen, tuleb meelde, et tal oli alati lai naeratus näol, sest ta ellusuhtumine oli väga positiivne. Jaak oli iidol paljudele eestastele, meie naabritele ja muidugi ka minule.

Kas Jaak Joala on su elu kuidagi muutnud?

Ma ei ole kindel, et ma ilma Jaagu ja ta maineta oleksin osalenud New Wave lauluvõistlusel või "Voice of Russia" projektis. Jaak tutvustas mulle ka tohutul hulgal lääne muusikat. Kui veel internetis muusikat jagada ei saanud, lasi Jaak mul oma salvestusi kuulata.

Mis sa arvad, mida ei jõudnud Jaak Joala oma eluajal ära teha?

Meie südametest kaduda ja loodame, et seda ka kunagi ei juhtu.