Vanemate poolt väga hoitud ja hellitatud lapsena oli Märt Koik (28) koolipõlves tagasihoidlik ja tubli, autorisaadet "Ongi Koik" tehes on ta aga saavutanud kangekaelse noore tujurikkuja maine, kelle igast liigutusest eeldatakse konflikti.

Ja eks mõningatesse on ta ka sattunud.

Koomiku juttu võetakse tihti puhta kullana. Varro Vooglaid kaebas ERRi sinu poliitilise satiirisaate "Ongi Koik" tõttu kohtusse. Mis edasi saab?

Pärast seda pöördumist tõusis "Ongi Koik" vaadatavus hüppeliselt. Selle saate puhul on algusest peale olnud teada, et tegu on naljaga. Saate põhiolemus on poliitiline satiir, aga tundub, et inimesed on unustanud, et satiir üldse veel eksisteerib. Olin täiesti hämmingus, et naljas, kus teen märkuse Varro Vooglaiu mõtteviisile, otsib Vooglaid fakti. Ütlesin, et "Varro Vooglaid mõtleb geiseksile kolm korda rohkem kui keskmine homoseksuaal", viidates tema aktiivsele homofoobsele narratiivile, ent Varro pani sellele mingil põhjusel peale narratiivi, nagu ma väidaks, et ta on latentne gei, ning andis selle eest ERRi kohtusse. 

Loe Märt Koigi elu mõjutanud tragöödiatest perekonnas, armastusest, millest ta räägib ilma naljata ja sellestki, kuidas ta näitekoolis kildudeks lõhuti...