Paar on ametlikult kaevanud ka Mail On Sunday ajalehe kohtusse, kuid nüüd on selgunud, et Meghan ja Harry on käitunud omavoliliselt ning kuningliku perekonna nõunikud polnud sellest teadlikud.

Väidetavalt on prints William ja tema isa prints Charles Aafrikas tuuritava Harry käitumisest väga häiritud ning vihased. "Sellist asja ei tehta kuninglikul tuuril, kui te esindate oma riiki ja kuningannat. Ma kujutan ette, et kuninganna pole vaimustuses sellest," ütles allikas ajalehele The Sun.

Arvatavasti mõjutas Harry tegevust advokaadibüroo Schillings, kes töötavad nüüd Sussexi hertsogi ja hertsoginna heaks. Daily Mail spekuleerib, et nende esindajad ütlesidki Harryle, et ta teeks sellise ründava avalduse just Aafrika tuuri ajal, sest siis saab see rohkem kajastust ning mõjub võimsamalt.

Skandaalses avalduses väidab harry, et tema kodumaa press on ületanud igasugused piirid ning ta kardab, et tema abikaasaga juhtub sama, mis juhtus tema ema printsess Dianaga, kes hukkus Pariisis toimunud autoõnnetuses. Printsessi surmas on pidevalt süüdistatud just paparatsosid, kes jälitasid teda sõidutanud autot.