Benton meenutas "Pealtnägijas", et paar nädalat peale Eurovisioni võitmist hakkas ta tundma, et tervisega ei ole kõik korras. "Tõesti tundsin, et mul on tõsine viirus kallal. Ja töötasin edasi."

Abikaasa Maris Benita oli viimaseid kuid lapseootel, kui laulja raske seisundiga haiglasse toimetati ning tal diagnoositi neerupuudulikkus. "See oli minu elus esimene hetk, kus kartsin, et võin ta kaotada," meenutas naine.

Tänu tihedale ravile said arstid laulja neerud taas tööle ja möödus aastaid ilma suuremate tagasilöökideta. 2018. aasta kevadel läks kõik siiski allamäge ja Bentoni neerud ei suutnud enam iseseisvalt toime tulla.

Kolm korda nädalas neeru asendusravis käinud laulja enesetunne muutus aina halvemaks, kohati lausa kannatamatuks. "Ma ei sooviks midagi sellist isegi oma vaenlastele. Kui pead hommikul ärkama ja see kohutav tunne, et tahad oksendada, aga ei ole midagi tulemas. Su magu on tühi."

Ajal, mil Bentoni tütar Sissi veebruaris toimunud Eesti Laulul osales, oli laulja enesetunne juba enam kui halb. Sellest olenemata käis isa oma lapse etteastele kaasa elamas.

Selle aasta mais pandi Benton neerusiirdamise ootelehele. "Inimene vajab uut neeru siis, kui ta omad neerud enam ei funktsioneeri. Ehk siis, kui oma neerude funktsioonist on järgi alla 10% või on päris lakanud töötamast," selgitas Bentoni arst Madis Ilmoja.

Benton leidis, et ilma pereta oleks ta juba alla andnud. "Ma oleks mõelnud, et pagan, see asi viib mind hauda. Aga perekond on põhjus mille nimel elada."

Juuli alguses sai laulja suurepärase teate, et talle on neer leitud. "Lähed magama ja telefon heliseb kell kaks öösel. Ma olin nagu "MIDA?!", " meenutas laulja ärevalt oodatud kõne. Ka abikaasa ei suutnud öeldut esmalt uskuda. "See oli sürreaalne, täielikult. See kõne tuli, ta lihtsalt keeras voodis ringi ja ütles, et kuule, nad ütlesid, et mulle on neer. Ja siis ta jäi nagu mõtlema ning esimene mõte oli, et aga mul on homme esinemine, äkki nad natuke ootavad. Ma ütlesin, et ei nüüd lähme kohe ja ruttu."

Ka tütar Sissi meenutas saatuslikku ööd kui ühte suurt segadust, mis tervele perele tõelise üllatusena tuli. "Ema tuli mu tuppa ja ütles, et me lähme nüüd papaga haiglasse. Minu esimene mõte oli, et kõige hullem on juhtunud, et midagi on väga pahasti. Siis ta ütles, et me saime uue neeru ja ma mäletan, et ma vaatasin tükk aega ja mul üldse ei registreerunud see ära."

Benton pidi viie tunniga Tartusse jõudma ning õnneks tuli tütrele meelde isa järgmisele päevale planeeritud esinemine. "Järgmine hommik ma siis ärkasin üles ja hakkasin õppima neid laule, mida isa pidi laulma, sest see oli pulm, kus olid väga kindlad laulud. Läksime proovi, otsisime üles helistikud ja proovisime teha nii hästi kui võimalik."

Abikaasa tunnistas, et raske haigus on perekonda veelgi rohkem omavahel kokku toonud. "Sellist sidet, mida ma näen praegu tüdrukute vahel, see on minu jaoks müstiline. See kokkuhoidvus, see toetamine, üksteise jaoks olemas olemine, see on minu jaoks kosmilistes mõõtmetes."

Tänaseks juba kolm kuud uue neeruga elanud Benton unsitab, et kohtub kunagi ka perega, kelle lähedase neeru ta sai. "Ma tean ainult, et ta oli eestlane. Kui ma kunagi ta pere teada saan, tahaksin neid tänada." Laulja loodab naljatades, et eestlaselt saadud neeruga ka tema eesti keele oskus paraneb.