Yahya Abdul-Mateen II on nii seriaali - kui ka filminäitleja. Ta on üles astunud seriaalides "The Get Down", "The Handmaid's Tale", "Black Mirror" ja "Watchmen" ning filmides "Baywatch", "The Greatest Showman" ja "Us".

Kui Keanu Reevesi ja Carrie-Anne Mossi puhul on selge, et nad kehastavad taaskord Neod ja Trinityt, siis Yahya Abdul-Mateen II rolli kohta pole praegu midagi teada. Lisaks pole ka teada, kas samuti kolmes varasemas "Matrixi" filmis ühte põhiosa kehastanud Laurence Fishburne naaseb Morpheuse rolli.

Septembris selgus, et Keanu Reeves on juba "Matrix 4" stsenaariumit lugenud ning augustis sai üldse neljas osa pärast mitmeid kuulujutte ametliku kinnituse.

Nüüd on liikvele läinud kuulujutt, mille kohaselt näeme filmis noort Neod ehk Thomas Andersoni. Kõik sai alguse, kui Variety reporter Justin Kroll, kes kinnitas esimesena ka "Matrix 4" olemasolu, astus üles Robbie Foxi taskuhäälingus "My Mom's Basement", kus ütles, et Warner Bros otsib praegu näitlejat, kes sobiks noore Neo rolli. See võib viidata asjaolule, et "Matrix 4" on tegelikult eellugu või sellele, et filmis suundutakse korraks Neo minevikku.

1999. aastal alguse saanud ja 2003. aastal lõppenud "Matrixi" triloogia järjeosa režissöör on kõik varasemad "Matrixi" filmid lavastanud Wachowskite duo üks pool, kelleks on Lana Wachowski.

Filmi toodavad ja levitavad Warner Bros. Pictures ja Village Roadshow Pictures ehk samad stuudiod, mis tõid meieni ka varasema triloogia.

Stsenaariumi eest vastutavad peale Lana Wachowski ka kirjanik ja kriitik Aleksandar Hemon ning David Mitchell, kelle romaanist "Cloud Atlas" valmis 2012. aastal Wachowskite käe all ka ambitsioonikas ekraniseering.

"Matrix 4" võtted algavad 2020. aastal.