1. Esimesel kohtumisel käskis Coppola näitlejatel filmi aluseks olevat Bram Stokeri romaani kõva häälega ette lugeda, et loost õige tunnetus saada. Anthony Hopkinsi sõnul võttis see tervelt kaks päeva.

2. Režissöör Francis Ford Coppola oli kindel, et ei taha filmi tegemisel kasutada ühtegi keerulist eriefekti ega arvutiga genereeritud simulatsiooni. Esialgu anti tema käsutusse tavaline visuaalefektide tiim, kelle sõnul polnud Coppola soove võimalik moodsa tehnoloogia abita saavutada. Coppola sellega ei nõustunud ja vallandas eriefektide tiimi. Nende asemel palkas ta oma 29 aastase poja Romani, kes saavutas isa soovitud efektid vanakooli filmimaailma trikkide abil.

"Bram Stokeri Dracula"

3. Francis Ford Coppola ja eriefektide tiim konsulteerisid professionaalse mustkunstnikuga, et saavutada efekti, mida näeme Dracula pruutide ülestõusmise stseenis.

4. Üritades Winona Ryderis rohkem emotsioone esile kutsuda, karjus produtsent ja režissöör Francis Ford Coppola talle „hoor“ ja „libu“, kui filmiti stseeni, kus professor Abraham Van Helsing (Sir Anthony Hopkins) Ryderi tegelaskujule ja Draculale peale satub.

5. Gary Oldman palkas lauluõpetaja, kes aitas tal häält terve oktavi võrra madalamaks treenida, et Draculale halvaendelisem kõla anda.

6. Prints Vladi karje stseenis, kus ta mõõgaga risti torkab, pole Gary Oldmani hääl. See kuulub punkbändi The Cramps solistile Lux Interiorile, kelle vokaalseid võimeid oleme kuulnud ka filmides "Elavate surnute tagasitulek“ ja "Poltergeist“.

7. Gary Oldman oli purjus, kui filmiti stseeni, kus ta Keanu Reevesi habemenoalt verd lakkus. Lisaks filmiti seda pärast keskööd, et aidata võttemeeskonnal „stseeni sisse elada“.

"Bram Stokeri Dracula"

8. Stseen, kus Lucy maa-aluses krüptis oma kirstu naaseb, filmiti tagurpidi, et sellel oleks jubedust tekitavam efekt.

9. Stseenis, kus kangelased Draculale ja tema võrgutatavale Mina Murray’le peale satuvad, muutub Dracula hirmuäratavaks nahkhiirelaadseks elukaks. Gary Oldmanil oli selle stseeniga probleeme, sest kostüüm oli ebamugav ja ta ei tundnud ennast üldse hirmuäratavana. Coppola käskis tal igale võttemeeskonna liikmele midagi hirmutavat kõrva sosistada ja Oldman tegi seda suure innuga. Keegi ei tea, mida ta neile ütles, aga kõik tunduvad stseenis surmani hirmunud.