Poetess Nete Tiitsaarel ei olnud kannatust Pautsi öeldut vaikselt taluda, mistõttu otsustas kirjanik enda loomingut jõuliselt kaitsta.

Sotsiaalmeediasse laetud pildilt on näha, kuidas Tiitsaareni jõudis teravakeelne postitus, milles Pauts samastab poetessi tõsielusarjadega. "Maailmas võtab võimust realititelevisioon ja, et asjad on õhus, siis sama võnke tulemusena on kultuurimaastikule naasnud paljas naiskirjanik."

Poetess ei jäänud aga käed rüpes vahtima ning vastas Pautsile otsekohese klõpsuga. "Me lausume teineteisele sõnu, mille tähtedes on rohkemat kui sõnad."

Nete kommenteeris Kroonikale, et tegelikult teevad ju kõik loomingut enda moodi. "Eriti luuletaja võtab kõigi ees nii enda kui ka teiste hinge alasti. Kõigil on oma arvamus, aga minu jaoks tähendab kriitika, et siit on võimalik inimhing veel sügavamaks muuta, kui lasta seda kaunite kunstide maailmas puudutada. Lisaks mõjub see minu loomingulisele poolele alati värskendavalt. Kõike mida mulle öeldakse võin kasutada luules. Ma ei poolda tüli, aga oleneb kuidas võtta... mina ütlen, kirega! Soovin talle palju armastust ja empaatiat!"

Pauts selgitas Kroonikale, et luule vastu pole tal midagi. "Poolpaljaste nn poetesside ega kaherealise insta-luule (vt ka ramen-nuudlid, kiirtoit, McDonaldsi kanaburks jne) vastu pole mul midagi. Ehkki tõesti mind kui päris luule armastajat riivab, et sellise žanri viljelejad end ise luuletajateks nimetavad. Mõni eksemplar olla end koguni Doris Karevaga võrrelnud... Samuti on iga kirjanik, kes kulutab raamatutele oluliselt rohkem aega, ilmselgelt riivatud ka sellest, kui raamatulaadseid tooteid üllitavad gurud ja selgeltnägijad end "kirjanikeks" nimetavad. Jeesus taevas, anna aru!"

Sotsiaalmeedias levima hakkanud pilt postitusest on lekkinud kinniselt Facebooki lehelt, mis Pautsi sõnul on täiesti lubamatu. "Teiseks on minu Facebooki-sein kinnine ja ilmselt pean revideerima oma sõbralisti, kes see tolgus sealt ekraanitõmmiseid varastab. Preili Tiitsaarel oleks tulnud enne selle info Instasse paiskamiseks ilusti luba paluda. Loodangi, et ta seda vähemalt tagantjärele teeb. Teine kord, Nete, kui keegi "headsoovija" sulle midagi minu mitteavalikult seinalt saadab, küsi, kas ma annan sulle loa seda infot avalikult levitada ja ühtlasi ma tahaks teada, kes mu listis see kits on?"

Olenemata kõigest jääb Pauts siiski enda hinnangu juurde. "Samas jälle pole mul põhjust oma sõnu tagasi ka võtta - eeldan loa küsimist, kuna ka postitusi kommenteerivad inimesed eeldavad, et nad mitteavalikelt seintelt ehk siseringist avalikkuse ette ei satu. Oleme me paljalt või riides, protseduurireeglid ikka ennekõike!"