„Käimasoleva hooaja punktiarvestus oli eriti suur väljakutse, läbi pidi töötama ja analüüsima 43 000 vastust. Keskmine hinne restoranidele on tõusnud, mis räägib valdkonna ühtlasest ja järjepidevast arengust,“ ütles finalistide avalikustamise üritusel PwC partner ja auditiosakonna juht Lauri Past ning lisas humoorikalt, et mõnel juhul pidi isegi luubi appi võtma, et paremusjärjestus kindlaks teha.

Hooaja iga kategooria võitjad kuulutatakse välja 16. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal.

2019. aasta hooaja finalistid selgitati järgnevates kategooriates:

Asia: Chedi; Haku; Villa Thai
Kohvik: Cafe Gianni; Meistri Lyon; Rahva Raamat Resto & Pood
Casual: Gloria Veinikelder; Joyce; Parrot MiniBar
Eesti köök: Juur; Leib Resto & Aed; Wicca
Pererestoran: Georg Ots Spa Restoran; Spargel; Tulivee
Fine Dining: 180° by Matthias Diether; Art Priori; Restoran Ö
Gastropub: Frenchy Bistro; Kolm Sibulat; Tartar Köök ja Baar
International: Anno Koduresto & Veininurk; Gianni; Mon Repos Peakoka Korrus
Tänavatoit: Burger Kitchen Tänavagurmee Viimsi; Oko Resto; Salt
Parim taimetoidu pakkuja: 180° by Matthias Diether (Fine Dining);
Kolm Sibulat (Gastropub); Parrot MiniBar (Casual)
Parim teenindus: 180° by Matthias Diether (Fine Dining);
Gianni (International); Mon Repos Peakoka Korrus (International)
Parim peakokk:
Kaido Metsa - Juur (Eesti köök)
Vladislav Djatšuk - Mon Repos (International)
Alar Aksalu - Georg Ots Spa Restoran (Pererestoran)

Silverspooni 2019. aasta hooaja võitjad kuulutatakse välja 16. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal, kus aukülalisena on lubanud meid tervitama tulla Vabariigi President.

Galal ootab külalisi 6-käiguline hõrk menüü, pakutakse nii šampanjat kui ka spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinivalikut. Õhtusöögi autoriks on Silverspoon 2018 konkursi parim peakokk Margo Paluoja. Esineb Utopia Entertainment koos Teele Viiraga ja piduliku autasustamise tseremoonia viib läbi Mart Mardisalu.

Silverspoon Awards 2019 korraldavasse meeskonda kuuluvad Joakim Helenius, Andres Peets, Kristel Nõmmik, Kristjan Täht ja Andres Ojasu.

Silverspoon 2019 hooaega toetavad Selver, Karisma Food, Pernod Ricard Estonia, Beluga Noble Russian Vodka, PwC, Hellmans, Magnum, Unilever, Colonna Capital, Auto 100, Porsche, Rose de Paris, Tervise Catering, Jungent, MV Groupe Distribution, Tartu Mill, Trigon Capital, Advokaadibüroo Sorainen, ajakiri PULSS ja Lennusadam.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal. Silverspoon on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on tunnustada, väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena