Darrel Higham (49) on praegu maailmas retro-rock’n’roll’i suurimaid artiste, Ühendkuningriigis aga lausa selle stiili juhtfiguur. Ta on olnud abielus tuntud Iiri rokkstaari Imelda Mayga. Highami viimaseid suurimaid ülesastumisi oli Les Pauli, Ameerika muusiku ja elektrikitarri ühe looja sünniaastapäeval paar aastat tagas 9. juunil New Yorgis, kus inglane jagas lava selliste staaridega nagu Jeff Beck, Brian Setzer, Imelda May, Gary U.S. Bond ja teised.

NUMBER ÜKS! Darrel Higham on praegu maailmas retro-rock’n’roll’i suurimaid artiste.

Rokikuningate tõlgendaja

"Olen ise fännanud seda lauljat, kitarristi ja laulukirjutajat juba 90ndate lõpust ja lõpuks õnnestus mul kutsuda ta Eestisse," lausub kahepäevase ürituse korraldaja Olmer Õigus. "Mäletan, kui rääkisin kuulsale Ameerika lauljale Robert Gordonile enam kui kümme aastat tagasi, et Darrel Higham on kõva muusik. Gordon küsis tookord, et kes see on. Täna aga esineb Gordon Euroopas tihti koos Highamiga. Ta mängib enda esinemiste kõrval Gordoni bändis kitarri."

STAARIGA Tallinna ürituse korraldaja Olmer Õigus Darrel Highamiga kümne aasta eest.

Darrel esitab Eestis nii rock’n’roll’i kuninga Elvis Presley lugusid kui ka teise, juba 21aastaselt autoavarii tagajärjel siit ilmast lahkunud rock’n’roll’i tähe Eddie Cochrani loomingut. Cochrani hitte "Summertime Blues" ja "C’mon Everybody" teab iga rokiaustaja. Higham on kaasautoriks raamatus, mis räägib Cochrani elust. Lisaks on ta salvestanud mitmeid tribüütalbumeid Cochrani loomingust. Highami peetakse maailmas parimaks Cochrani muusika tõlgendajaks.

Higham kirjutab ka ise laule. Ta on öelnud, et kuulajale võib tunduda, et need räägivad tema elust, kuid pigem ikkagi üldiselt armumisest, armastusest, aga ka selle lõppemisest…

Filmis kuuma Nicole Kidmaniga

Rootslasest muusiku ja laulja Jack Baymoore kodanikunimi on Kent Vikmo. Baymoore’i üks eeskuju on samuti rokikuningas Elvis, kelle erinevatel mälestusüritustel on ta üles astunud ka Elvise imitaatorina. Jack Baymoore’i repertuaari kuulub ohtralt ka kantri superstaari Johnny Cashi lugusid.

ELVISE JÄLJENDAJA Jack Baymoore`i hobiks on ka 30-, 40- ja 50ndate autode kollektsioneerimine.

Selle aasta mais esines Jack Baymoore oma bändiga The Bandits Tallinnas Von Krahli Teatris toimunud üritusel "Vintage Rock-n-Roll Birthday Party 2019" ja sai väga sooja vastuvõtu osaliseks. Jack on olnud osaline pea kõikidel suurematel 50ndate stiili muusikafestivalidel nagu Viva Las Vegas, Rockabilly Rave, Screaming Festival, High Rockabilly jne. Seekord saadab Jacki Tallinnas The Banditsi asemel aga hoopis siinsetest muusikutest koosnev saatebänd The Tri-Tones.

Jack Baymoore alustas oma muusikukarjääri juba pea kolmkümmend aastat tagasi, kuid ta on teinud isegi mõne filmirolli – näiteks osales koos tuntud Hollywoodi tähe Nicle Kidmaniga filmis "Dogville".

Musitseerib legendidega

Rockabilly areenil lõi Jack Euroopas ja Ameerikas aastate eest läbi oma hittlauluga "A-V8 Boogie". Sestpeale on ta oma bändiga üle ilma ringi tuuritanud nii enda kui ka Elvise ja Johnny Cashi lugusid esitades.

"Olen Elvise muusikat alati armastanud ja mul on olnud õnne ka mõnede temaga koostööd teinud muusikutega kohtuda," räägib Jack Kroonikale. "Olen mänginud Nashville’i legendaarse bassimängija Bob Moore’iga, kes on salvestanud erinevate artistidega elu jooksul üle 17 000 loo. Alates 1958. aastast lindistas ta umbes 150 lugu Elvisega. Teised Elvise muusikud, kellega olen koos mänginud, on Glen D. Hardin, Reggie Young, John Wilkinson ja Jerry Carrigan. Tegin Taanis saadet ka hämmastava, omaaegse SUN Recordsi stuudio geniaalse produtsendi ja helirežissööri Jack Clementiga, kes salvestas sellised hitid nagu "Whole Lotta Shakin ’Going On" koos Jerry Lee Lewisega ja veel palju teisi SUN Recordsi staaride hittlaule, mida on esitanud Johnny Cash, Billy Lee Riley, Carl Perkins ja Roy Orbison."

Jacki hobiks on 30-, 40- ja 50ndate autode kollektsioneerimine ja Rootsis toimuva iga-aastase suure festivalil A-Bombers korraldamine, mille käigus toimub autonäitus, võidusõit ja rock’n’rolli minifestival.

"Mul on olnud palju vanu autosid ja mootorrattaid," kiidab Jack. "Seitse vana Harley-Davidsonit aastatest 1940–1952 ja üks 1951. aasta Triumph Trophy. Praegu on mul 1930/32 Ford Coupe ja 1928/32 Ford Roadster, samuti 1940. aasta Mercury Coupe Kustom ja 1940. aasta LaSalle Kabriolett."

Lisaks nendele artistidele astuvad Tallinnas üles ka Elvise imitaatorid Roni Leppä Soomest ja Margus Jürisson Eestist, The Tri-Tones, Rockin’ Lady and the Rivertown Boys ja The Rollin’ Parrots. Üritusel osaleb ka Soome Elvise klubi.