Kroonikale teadaolevalt jõustus lahutus septembri keskel. Kuusk kinnitab, et otsusele jõuti suvel. "Juhuslikult sain sama aja paiku pakkumise Bellingshausenile minna, mis sobis, et mõtteid klaaritada ja järgnevaid eluplaane teha. Reisile minek pole lahkumineku põhjus, vaid asjaolude kokku sattumine," räägib ta. "Meie jaoks on see mitu aastat küpsenud otsus. Tänu sellele pole kumbki pettunud või solvunud. Tegemist on pikaajalise otsusega."

Kaio lausub, et neil on seljataga umbes seitse rasket aasta. "Mitme lähedase pikaajalised rasked haigused. Hea sõbra enesetapp, kahe sõbra hukkumine Peruu mägedes. Minu vennapoja varajane traagiline surm. See aeg mahutas ka kaks Uhhuduuri. Tagantjärele vaadates oli meil tegemist, et isendaga hakkama saada ja me ei märganud, kuidas partner toime tuleb. Tagantjärele võime öelda, et need katsumused paraku ei liitnud meid, vaid lahutasid," nendib ta.

Kaio märgib, et kuna protsess on olnud pikaajaline, siis neile on see eelkõige elukorralduslik ja mitte nii väga emotsionaalne muutus. Kuusk sõnab omalt poolt, et lahkumineku teeb lihtsamaks see, et asjasse pole segatud kolmandaid osapooli. "Oleme saanud omavahel asju arutada. Heas tahtes ja lugupidamises ära klaarida majandusküsimused."

Kuusel ja Kaiol on kolm last, kellega on elumuutusest põhjalikult räägitud. Kuusk kiidab, et ta on varemgi käinud palju reisimas ja kui perel on raske aeg, on just Heidit see, kes kõik osapooled liimina koos hoiab. Kaio toob välja: "Wend on suure südamega inimene, kes on alati teinud parima pere heaks."

Kaio lisab lõpetuseks: "Meil on detsembris 23. pulma aastapäev. Wend on samal ajal ikka merel. Arutasin just Wennaga, et võiks laheda naljana ikka pulma aastapäeva pidada. Kutsume sõbrad kokku, paneme Wenna Skype´is arvutiekraanil laua otsa ja tähistame. Pakume talle siit poolt ekraani roogasid ja veini. Räägime lugusid, nagu alati."

Jaga
Kommentaarid