Narvas ja Kohtla-Järvel aset leidva festivali põhiprogrammis on seitse filmi, millest viis jagasid tänavu kõige olulisemal Vene filmide festivalil Kinotavr peaaegu kõik auhinnalised kohad. Peapreemia ja parima operaatoritöö pereemia võitis Boriss Akopovi kriminaaldraama "Härg". Parima debüütfilmi ja stsenaariumi auhinna sai Anna Parmase komöödia "Teine naine". Aleksandr Lungin tunnistati draama "Suur poeesia" eest parimaks režissööriks ja peaosatäitja Aleksandr Kuznetsov parimaks meesnäitlejaks. Valeria Gai Germanika müstiline õudusdraama "Varjuhunt" võitis parima muusika ja Jusup Razõkovi draama "Petrooleum" Venemaa filmiteadlaste ja -kriitikute ühingu auhinna.

KinoFFi produtsendi Darja Saare sõnul on tänavuste filmide keskne teema pere või selle puudumine. „Katkised suhted, üksildased vanainimesed, armastuse, mõistmise ja ka iseenda otsingud,” ütles ta.

Lisaks põhiprogrammile näitab KinoFF lastefilme ja ekraanile jõuab Eesti produtsendi Natalja Matšenene lühifilm "Armastasin". Toimuvad arutelud filmide autoritega. Publik valib oma lemmikfilmi. Parima selgitavad välja ka filmikriitikud.

Põhiprogramm:

- "Härg”, rež Boriss Akopov
- "Teine naine”, rež Anna Parmas
- "Suur poeesia”, rež Aleksandr Lungin
- "Äike”, rež Grigori Konstantinopolski
- "Petrooleum”, rež Jusup Razõkov
- "Katel”, rež Eva Bass
- "Varjuhunt”, rež Valeria Gai Germanika

Eriprogramm:

- "Armastasin”, rež Natalja Matšenene (Eesti)

Filmid kogu perele:

- "Bobot”, rež Maksõm Ksjonda (Ukraina)
- "Minu vanaisa on tulnukas”, rež Marina Andree Škop ja Dražen Žarković (Horvaatia-Luksemburg)

Pileteid saab osta alates 8. novembrist Piletilevist, PÖFFi ja KinoFFi kodulehelt ning info- ja müügipunktidest, mis asuvad Narva kaubanduskeskuses Astri, Kohtla-Järve kaubanduskeskuses Vironia ning Kohtla-Järve kultuurikeskuses. Põhiprogrammi filmidel on eestikeelsed subtiitrid.

KinoFF leiab aset 15.-17. novembrini Narvas ja 22.-24. novembrini Kohtla-Järvel.