Nimelt teatas ajakiri People, et prints William lendab detsembri esimesel päeval kuninglikule visiidile Kuiveiti ning sealt edasi Omaani. Kuid üllatuslikult ei ole reisi kaasatud tema kaasat Catherine'i, kes käis Williamiga koos eelmisel kuul Pakistani visiidil.

Seetõttu on kuulujutuveskid hakanud aina enam jahvatama, sest Catherine on oma esimese kolme lapsega vaevelnud tugevate iiveldustega, mis ei ole lasknud tal kaasa teha erinevatel visiitidel ja avalikel üritustel. Seetõttu on kuningliku perekonna eksperdid tõdenud, et Catherine'i puhul saab alati olla raseduses kindel, kui tema graafikust hakatakse maha tõmbama erinevaid kohustusi ning tema ja Williami plaanid hakkavad kardinaalselt erinema.

Ajaleht Express põhjendab Williami otsust üksinda visiidile minna hoopis sellega, et aina enam mõeldakse palees ka selle peale, mis saab siis, kui kuninganna Elizabeth ll oma trooni edasi annab. Pikalt on spekuleeritud selle üle, et William võiks enda isa, prints Charlesi asemel kuningaks saada, sest viimane on ka juba jõudnud küllaltki kõrgesse ikka ning William on alati olnud rahva seas meeletult populaarne.