Black Nights Stars viib Läänemeremaade noore talendid kolme päeva jooksul kokku filmitööstuse tipptegijate, casting directorite ja rahvusvaheliste talendiagentuuride esindajatega. Lisaks saavad näitlejad osaleda workshopidel ning omandada rahvusvaheliseks karjääriks vajalikke teadmisi ja oskusi.

Black Nights Stars on osa filmiprofessionaalidele suunatud programmist Industry@Tallinn & Baltic Event. Viimase eestvedaja Marge Liiske sõnul on Eesti ja meie naabrite noortel näitlejatel võimalus Black Nights Starsi kaudu saada rahvusvahelise filmikarjääriga alustamiseks nõu oma ala tippudelt. “Kuigi programmis osaleb kuus noort tulevikutähte, toimub programmi raames ka avatud loenguid ja töötubasid, kuhu on oodatud kõik näitlejad, kel on huvi rahvusvahelise filmitööstuse vastu,” julgustab ta Eesti näitlejaid. Oma kogemusi jagab Black Nights Starsi raames ka BAFTA võitnud ja kahel korral Oscarile nomineeritud operaator Dante Spinotti ("Viimane mohikaanlane”, “Los Angelese räpased saladused, “Insaider”).

Rahvusvaheline žürii valis sel aastal 30 kandidaadi seast programmis osalema kuus noort, nende seas Eesti noored näitlejad Risto Vaidla ja Franz Malmsteni. Nendega koos osalevad Black Nights Stars programmis Magdalena Berus Poolast, Maria Dragus Saksamaalt, Mimosa Willamo Soomest ja Povilas Jatkevičius Leedust.

Franz Malmsten on pärit tuntud näitlejate perest, olles kaheteistkümnes näitleja oma suguvõsas. Hoolimata noorest east on ta osalenud mitmetes projektides, sealhulgas triloogias "Klassikokkutulek” ja sarjas “Nukumaja”. Eelmisel aastal lõi ta kaasa ta Jerónimo Sarmiento lavastatud auhinnatud lühifilmis “Wild Game”. Näitleja viimatine pearoll oli Umas E. Liivi sel sügisel linastunud õudusfilmis “Kiirtee põrgusse”. Malmsteni järgmised rollid filmilinal on Leslie Laasneri lühifilmis “Kevin,ei!” ja Oskar Lutsu romaani põhjal loodud mängufilmis “Talv”. Malmsten õpib filminäitlemist Actors Studio London näitekoolis Suurbritannias.

Risto Vaidla on Hiiumaalt pärit NUKU teatri näitleja ning on teinud kaasa filmis “Mehetapja/Süütu/Vari” ja Eesti iseseisvusaja vaadatuimas mängufilmis “Tõde ja õigus”. Lisaks on ta osalenud populaarsetes telesarjades “Kättemaksukontor” ja “Lõks”. 2016. aastal lõpetas ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Black Nights Starsi rahvusvahelisse žüriisse kuulusid Nikki Baughan (Screen International), operaator Elen Lotman (When You Least Expect, Demons), varasemalt European Shooting Star tiitli pälvinud Rea Lest (Shooting Star 2019, November, Skandinaavia Vaikus), Suurbritannias ja USAs tegutsevad castingujuhid Jeremy Zimmerman (Moon, Hellboy, Willow, Keeping Mum) ja Claudia Landsberger (loovprodutsent).

Black Nights Stars toimub 25.-27.novembril 2019 ja on osa Pimedate Ööde Filmifestivali filmiprofessionaalide suunatud Industry@Tallinn & Baltic Event programmist ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatud projektist Creative Gate.

Risto Vaidla (Eesti)
Franz Malmsten (Eesti)
Povilas Jatkevičius (Leedu)
Maria Dragus (Saksamaa)
Mimosa Willamo (Soome)
Magdalena Berus (Poola)