1. "Onnike" ("The Lodge")

"Goodnight, Mommy" režissööride Severin Fiala ja Veronika Franzi uus film on Hollywoodi õudusfilm "Onnike", kus löövad kaasa Alicia Silverstone, Richard Armitage, Riley Keough, Jaeden Martell ja Lia McHugh.

Kuna "Goodnight, Mommy" oli lihtsalt vapustav põnevik, mis mängis oskuslikult vaatajate ootustega ning liikus horrorist sügavalt haige psühholoogilise draamani, siis on mõistagi "Onnikese" suhtes ootused laes.

2. "Majakas" ("The Lighthouse")

Robert Eggersi teine film pärast 2015. aasta "Nõida" ("The Witch") on midagi täiesti teistsugust. Kui tema debüütfilm oli aeglaselt naha alla pugev õudusfilm, siis järgmine film paistab olevat nagu H.P. Lovecrafti kosmilistest õudustest läbi imbunud lugu kahest majakavahist, kes hakkavad vaikselt väliste ja sisemiste jõudude tagajärjel hulluks minema.

"Majakas" esilinastus Cannes'i filmifestivalil "Directors' Fortnight" programmis ning võitis FIPRESCI kriitikute auhinna.

Filmis ongi ainult kaks näitlejat: Robert Pattinson ja neli korda Oscarile kandideerinud Willem Dafoe.

3. "Varjuhunt" ("The Wolf Wood")

Valeriya Gay Germanika film "Varjuhunt" tundub nagu veider segu õudusest, muinasjuttudest ja folgist, et see saab olla ainult huvitav elamus.

4. "Baskin"

PÖFFi põhivõistlusprogrammi kuuluva filmi "Ilma suuta tüdruk" režissööri Can Evrenol eelmine film "Baskin", mis linastus mõned aastad tagasi ka HÕFFil, on rõve ja haiget fantaasiat täis õudusfilm, mille lõpp küll enam nii hästi ei kanna, aga sellele eelnev pakub väga meeldejäävat elamust.

5. "Pärast südaööd" ("After Midnight")

Justin Bensoni ja Aaron Moorheadi ("Resolution", "Spring", "Endless", "Ajanihked") produtseeritud "Pärast südaööd" üks režissöör on Jeremy Gardner, kelle käe all valmis 2012. aastal null eelarvega zombiedraama "The Battery". Järgmisena lavastas ta koos Christian Stellaga veidra komöödia "Tex Montana Will Survive!" ja nüüd siis "Pärast südaööd", mis läheb žanriliselt draama, horrori ja ulme alla.

6. "Pelikani veri" ("Pelican Blood")

Film sukeldub õudusfilmi ja draama piire kompavasse maailma ning peaosas on seriaalist "Homeland" ja filmidest "A Most Wanted Man", "Gold" ja muidugi ka paljudest saksa filmidest tuntud Nina Hoss.

7. "Põrgulik jumal" ("Il Signor Diavolo")

52 filmi- ja teleprojekti lavastanud 81-aastane Itaalia režissöör, stsenarist ja produtsent Pupi Avati "Põrgulik jumal" paistab igast küljest olevat klassikaline Itaalia gooti õudusfilm, mis tähendab, et see võib olla aeglane, aga samas ehitab üles haiglase keskkonna, kus hakkab toimuma midagi hirmsat,

8. "Kuldne kinnas" ("The Golden Glove")

Fatih Akin pole PÖFFi publiku jaoks võõras režissöör, mistõttu on teada, et iga tema uus film pakub parjas koguses ootamatusi. "Head-On", "The Edge of Heaven", "Soul Kitchen" ja "In the Fade" režissööri uus film "Kuldne kinnas" räägib loo saksa sarimõrvarist Fritz Honka, kes tappis 1970ndate alguses neli naist ning peitis nende jäänused oma korterisse.

Berliini filmifestivalil esilinastumise järel nimetasid kriitikud filmi vastikuks ja üheks kõige rõvedamaks sarimõrvarit kujutavaks filmiks, mis kunagi tehtud. Tundub, et neil jäi siis Lars von Trieri "Maja, mille Jack ehitas" ("The House That Jack Built") nägemata. Saksa kriitikud olid vihased, et Akin võttis Heinz Strunki 2016. aasta romaani ning tegi sellest häbitu õudusfilmi.

9. "Ajanihked" ("Synchronic")

Aaron Moorhead ja Justin Benson on režissööriduo, kes on PÖFFil käinud kõikide oma filmidega ja saanud seejuures publikult alati väga sooja vastuvõtu.

Kui ulmeliste elementidega sürreaalsed õudusfilmid "Resolution", "Spring" ja "The Endless" olid kõik väga madalate eelarvetega suurepärased filmid, mille peaosades olid kas nad ise või üsna vähetuntud näitlejad, siis "Ajanihked" on midagi teistsugust.

Peaosades on "50 halli varjundi" filmide staar Jamie Dornan ja Marveli filmidest tuntud Anthony Mackie ning filmi aitas toota omapäraste šedöövrite poolest tuntud XYZ Films. Muidugi tõusis ka eelarve. Kuidas mõjutas suurem eelarve ja tuntumad staarid Bensoni ja Moorheadi nägemust žanrifilmidest?`Seda näeme juba PÖFFil.

10. "Head ajad" ("Happy Times")

Must ja verine õuduskomöödia seltskonnast, kes läheb omavahel Hollywoodi villas toimuva õhtusöögi ajal kisklema ning kogu asi muutub järgemööda aina verisemaks.