Hilisöise müsteeriumi säilitamiseks jätame kirjeldused napisõnaliseks. Kasseti avafilm "Hõljudes” ("Floating", Hispaania 2019) näitab astronaudi kohtumist tundmatu eluvormiga. Järgnevad põnev mõtisklus naudingust ja simulatsioonist nimega "Teisel pool” ("On the Other Side", Prantsusmaa 2018) ning "Sinu viimane päev Maal” ("Your Last Day on Earth", Hispaania 2018), mis on omapärane lugu ajarännakust ja surelikkusest.

Lõunanaabrite lätlaste retrohõnguline ja luululine "Teda kutsuti Kaos Berzins'iks” ("He Was Called Chaos Bērziņš", 2018) küsib, kas inimmõistus suudaks iialgi hoomata kontakti tulnukatega. Kosmilise kultuse viimaseid päevi saab vaataja näha noore tüdruku perspektiivist filmis "Jupiter” (Saksamaa, 2018).

Maailma esilinastuse teevad "K R I M” (Austria, 2019), mis pakub võimaluse olla tunnistajaks düstoopilise tulevikumaailma superagendi pingelisele ülekuulamisele, ning Poola lühifilm "Lilled” ("Flowers", 2019), mis kaasajastab antiikjutustust.

Kasseti lõpetab "Rooma langus” ("The Fall of Rome", Ungari 2019) looga eedeniaialiku biokupli all elamise igapäevasest ängist.

Ulme üheks väljakutseks - teistest žanritest ehk veelgi enam - on luua taustmaailm, millesse vaataja sukelduda suudab. Kindlasti tasub näha, kuidas just lühivormis see väljakutse käsile on võetud.