"Ilmselt kuidagi mingid vanad mälestused tulid," nentis Maiken pilku maha lüües ja lisas, et kõige hullem oli tema jaoks hetk, mil kõige esimeses proovis tema laulu esitama hakati. "Kõik vallandus, kõik emotsioonid tulid tagasi ja mõtlesin, et kas nii nüüd jääbki. Ma polnud seda lugu pärast Eesti Laulu kordagi kuulanud, vaadanud isegi. Ei tahtnud. Aga nüüd olin sunnitud ta jälle avama," kirjeldas ta.

Maiken tunnistas, et "Siin või sealpool maad" sünnilugu on niivõrd valus, kuna sai kirja pandud tema elus aset leidnud väga kurval hetkel. "See lugu räägibki igatsusest ja lahkuminekust. Selle loo kirjutamine ja laulmine aitas mul sellest üle saada. See mõjus mulle õigesti selles ajahetkes. Nüüd olen kuulnud ka, et seda lauldakse matusetel, kui ollakse kaotanud kalli inimese. Jah, mingis mõttes see tõesti sobib," sõnas ta kurva muigega ning lisas, et peab seda oma parimaks lauluks.

Marianne etteastega jäi Maiken väga rahule: "Uskumatult sarnane oli. Seal oli ka minu jaoks vokaalselt raskeid kohti ja rääkisin talle, kuidas mina tehniliselt need lahendasin ja millist tuge kasutasin ning kõik minu nipid talle töötasid."

Vaata Marianne Leiburi etteastet:

Meenuta Maikeni esitust 2014. aastal: