2015. aastal siit ilmast kasvaja tõttu lahkunud Friskel avastati vähk pärast seda, kui ta oli lõpuks tänu IVFile ehk katseklaasis viljastamisele saanud emaks. Ka Zavorotnjuk sai eelmise aasta lõpus 47-aastaselt kolmandat korda emaks just tänu samale keerulisele ravile. Vene meedias on võtnud sõna ka eksperdid, kes ütlevad, et IVF ei ole põhjus, miks võib vähk tekkida, kuid see võib juba varajases staadiumis kasvaja arenemist kiirendada.

Nüüd on Vene meedias öelnud sõna sekka Zavorotnjuki ja tema abikaasa, uisuässa Peter Tšernõševi tuttavad, kes väidavad, et näitlejatar tahtis kõrges eas emaks saada ainult selleks, et oma abielu päästa.

Väidetavalt oli naine kade oma abikaasa peale, kes oli palju tööga hõivatud, käis ärireisidel ning oli õhtuti kaua väljas. Kuulujuttude järgi oli kuulsa paar abielu lagunemas ning Zavorotnjuk otsustas, et ühise lapse saamine tooks nad lähedasemaks. Näitlejataril on varasemast abielust juba täiskasvanud poeg ja tütar, kuid Tšernõševil lapsi pole.

Pärast pisikese Mila sündi tundus paari jaoks, et nüüd on nende mured maetud, kuid mõned kuud hiljem sai Zavorotnjuk diagnoosi, et tal on glioblastoom ehk agressiivne ajuvähk.