Kuninglik pere teatas sotsiaalmeedias, et prints Andrew astub oma positsioonilt tagasi ning kaotab sellega ka staatusest tulenevad hüved.

"Ma kahetsen oma halba otsust siduda end Jeffrey Epsteiniga. Tema enesetapp on õhku jätnud palju vastuseta küsimusi, eriti tema ohvrite jaoks. Tunnen sügavalt kaasa kõigile kannatanutele, saan ainult loota, et ajaga suudavad nad oma elud taas üles ehitada," tunnistas prints ning tõdes, et tema seotus Epsteiniga on kuninglikule perele suureks häbiplekiks muutunud.

Virginia Giuffre, kes süüdistas finantsist Jeffrey Epsteini seksuaalses kuritarvitamises ja väitis, et teda sunniti 17-aastaselt olema kolm korda seksuaalvahekorras Suurbritannia prints Andrew’ga, kutsus viimast suu puhtaks rääkima.

Vastates telekanali BBC ajakirjaniku küsimusele seoste kohta seksuaalkurjategija Jeffrey Epsteiniga, ütles prints Andrew, et väidetavad juhtumid, millega teda seostatakse, "ei ole kunagi aset leidnud".

Yorki hertsogi jutu järgi oli tema ühe seesuguse väidetava episoodi ajal aga hoopis lastega kodus.

Prints Andrew, kes on kuninganna kolmas laps, on juba mitu kuud seisnud silmitsi küsimustega, mis suhted olid tal 66-aastase miljardäri Jeffrey Epsteiniga, kes võttis seksuaalkuritegude asjus kohut oodates endalt elu.