45-aastaselt surnud Mercury veetis oma elu viimase nädala täielikult vaid voodis lebades. Sõbrad ja lähedased olid korraldanud 12 tunniseid valveid, et laulja üksi ei peaks olema ning keegi talle alati toeks oleks, vahendab Mirror.

Sõber ja isiklik assistent Peter Freestone meenutab, et tema nägi Mercuryt viimati 22. novembril 1991. aastal ning Freestone'i sõnul tõi staar omale ise enda otsusega rahu.

Just 22. novembri õhtul tegi Mercury suure otsuse rääkida avalikkusele ausalt, milline raske haigus temalt elu võtab. Oma võitlust AIDSiga aastaid salajases hoidnud staar helistas sel õhtul oma mänedžerile Jim Beachile ja koos lepiti kokku avalik teadaanne, mida levitama hakata.

"Ta ei teinud seda teadaannet mitte päev enne oma surma, vaid kell 8 reede õhtul. Ajalehed asusid teadet jagama laupäeva hommikul, millest tulenevalt ka vale arvamus levima on hakanud," selitas Freestone.

"Ma ei ole teda kunagi nii lõõgastunud näinud, sest ta saladus oli väljas. Midagi polnud enam varjata või millegi pärast muretseda. Ta sai rahus lahkumiseks valmistuda. Selle minna laskmine oli nii suur kergendus," meenutas sõber.

Surres oli Mercury kõrval ta kallis sõber Dave Clark.