"Kui elad mehena vaba inimese elu, on uuendused olulised," muigab Ken. Üks Keni robotitest kaardistab ruumid – küsib, kas puhastada vannituba, köök või elutuba, paneb koristusajad paika, asub siis tolmu koguma ning kui pinnad puhtad, suhtleb teise robotiga, et see alustaks põrandapesuga. Kolmas puhastab klaaspindu. Peagi saabub Keni koju Hiinast veel üks abiline – muruniiduk-robot!

"Kui töö tehtud, saadab robot sõnumi – valmis! See teeb tuju heaks, kui tead, et toad on puhtad. Iseenda tühjendamisega saavad ka ise hakkama, mulle eriti mugav."

Esmakohtumine robotiga oli Kenil 2000. aastate esimeses pooles sõber Rain Lõhmuse suvekodus Otepääl. "See oli üks lahe pidu, mille järgsel hommikul oli natuke halb olla. Tegime kunstnik Navitrollaga suitsu, kui üks tegelane hirmsast surises. Mõtlesime, mis ta ajab pead valutama, võtsime natist kinni ja lasime ta vabadusse, majaesisele muruplatsile. Paraku tõmbas ta end seal sodi täis ja oligi kööga," meenutab Ken.

Keni tütar Lumi roboteid ei salli. "Tütar ehitas oma tuppa barrikaadi, et robotid segama ei pääseks. Robot pistab põrandalt kõik kinni, mis ette jääb," lisab Ken. Aga passi peale, Ken, et ühel päeval robotid sinu erakordseid ideid ei neelaks-varastaks!