Reede õhtul toimus Viimsis Black Rose Pubis üritustesarja “30+” järjekordne pidu. “Baaris külmad joogid, saalis kuumad pidutsejad ja tantsida saab varajaste hommikutundideni. Laval astub peaesinejana üles hurmur Sulo ning diskopuldis on DJ Kermo Hert. Tule ja saa osa lahedast peost,” seisis ürituse kuulutuses.

Paar peol käinud inimest andsid Kroonikale teada, et Sulo oli joobes. Üks allikas (isik toimetusele teada) kirjeldas, et Sulo oli küll tunnikese laval, aga oli selgelt näha, et ta on purjus. Mitu korda juhtus apsakas, et mikrofonil tuli juhe tagant ära. “Sel hetkel, kui oli vaikus, ütles ta sõnad — kui mikrofon esinemise ajal vait jääb, siis tuleb juhe lavalt üles otsida,” märkis fänn ja nentis, et kogu see esinemine oli väga piinlik — heli katkes pidevalt ja mikrofon vilistas. Teine kohalviibinu ütles samuti, et üritus oli piinlik. “Ta oli ikka korralikult purjus — metallist kohvitopsist manustas midagi juurde ka terve aeg, vaevalt see kohvi oli.”

Kroonika saatis Sulole eile õhtul kella 18.30 paiku tekstisõnumi. Lembelaulik vastas alles ööl vastu tänast 00.30 ajal emotsionaalsete järjestikuste sõnumitega. “Mis asja nagu. Välistatud. Mind käisid inimesed kättpidi tänamas. Täiesti arusaamatu jama,” väitis ta. Sulo lisas, et nad olevat laval olnud isegi kauem kui vaja. “Kui kellelegi miski ei meeldinud või ise täis oli, on ainult kohtu laks,” teatas ta. Sulo väitis ka, et tema ei joo juba aasta otsa ja hakkas hoopis süüdistama, et üritus oli ebaprofessionaalselt organiseeritud. “Minu poolt oli kainus.”

Taustaks olgu märgitud, et Sulo kirjalik vastus oli täis kirjavigu, mis artiklis on loetavuse huvides parandatud. Kroonika saatis küsimused ka pubile ning üritustesarja korraldajale. Kella 18.45 seisuga polnud pubi poolt vastust laekunud, korraldajad lubasid teemat kommenteerida homme.

Varasemaltki on meedias kajastatud, et Sulo on kontserti andnud purjuspäi. 2009. aastal kirjutas Õhtuleht et Sulo oli Imavere kõrtsis esinedes purjus, laulmisest ei tulnudki midagi välja. Lugeja kirjutas väljaandele, et talle tundus, et Sulo oli laval nagu liikumatu nukk. Samuti rüübanud muusik heleda häälega laulmise (kui seda üldse saab nii nimetada) ajal pidevalt kanget jooki. Sulo väitis ka siis, et midagi sellist polnud.

Käisid ka sellel kontserdil? Anna meile teada vihje@delfi.ee, kas oli õnnestunud esinemine või sarnane eelnevate kontserdikülastajate kirjeldustele!

Üleskutse peale saabus meile teinegi kirjeldus, mis lühidalt nõustub ka teiste kurtjate seisukohaga. "No olime suure seltskonnaga seal ja tõesti oli piinlik. Ta oli ikka korralikult purjus. Metallist kohvitopsist manustas midagi ka juurde terve aeg - no vaevalt see kohvi oli."