Sipsik on rõõmu ja armastuse allikas ja seda väljendab ju kõige paremini ikkagi üks soe ja mõnus kallistus. Just seda ongi meie hiiglaslik Sipsik kõigile pakkumas,“ märkis Forum Cinemas turundusjuht Katre Kärner.

Coca-Cola Plaza fuajees pesitsev Sipsik valmis Tallinna Tööstushariduskeskuse sisekujundaja assistendi 3. kursuse õpilaste suure töö tulemusena ning kogu tohutu kaltsuniku valmimiseks kulus kokku ligi 70 tundi viie nädala vältel ning hulgaliselt taaskasutatud materjale.

„Jagasime õpilased gruppidesse ja iga grupp tegeles eraldi osaga – pea, käed, keha, jalad ja püksid. Alustati muidugi põhjaliku uurimistööga, et milline iga osa täpselt välja nägema peaks ja kuidas omavahel sobivad. Lõikeid muudeti ikka mitmeid kordi,“ selgitas Tallinna Tööstushariduskeskuse tekstiili ja kaubanduse valdkonna juht Riina Tenno. „Kõige suurem vaidlus oli nina osas, et kuidas see ikka kõige parem saaks.“

Sipsik on valminud peamiselt puuvillase kanga jäätmetest ning mugavama sülle ronimise eesmärgil on Sipsiku käed ja jalad täidetud kott-tooli graanulitega. Juuksed on valmistatud lõngast, mis selleks puhuks koolile annetati.

Sipsiku valmistasid: Marianna-Janika Gontšar, Liisa Vakulenko, Kristiin Puuorg, Liisbeth Valdna, Cristy Valk, Caren Graf, Krislin Päri, Marina Kapitonova ja õpetaja Diana Piirsalu.

Sipsiku täispikk joonisfilm linastub veebruaris 2020 ning Sipsikule endale on andnud hääle Ott Sepp, Anu hääle omanikuks on Elo Mirt Oja. Kahe peategelase lõbusaid seiklusi saadab Ewert Sundja ja Liina sumera loodud muusika. Animaseikluse toob ekraanile animatsioonistuudio A Film Eesti – stuudio, kes varasemalt on loonud ka multifilmi „Suur maalritöö“. Eno Raua legendaarse lasteraamatu alusel kirjutasid stsenaariumi Karsten Kiilerich ja Aina Järvine, dialoogide autor on Mihkel Raud.

"Sipsik" räägib loo väga erilisest ja üliarmsast elusast nukust ning õe ja venna armastusest, mis peab vastu ka kõige suurematele katsumustele. Peategelane Anu saab 6 aastaseks ja tunneb oma elust rõõmu – tal on suur vend Mart, kes on tema parim sõber, kes õmbleb talle suurest armastusest sünnipäevaks kaltsunuku. Kui Mart hakkab koolis käima, siis tunneb Anu ennast üksikuna ja ühel hetkel ärkab kaltsunukk Sipsik nagu väluväel ellu. Järgnevad meeletud seiklused nii Anu, Mardi kui Sipsuku jaoks.