Dirigent Anu Tali (47) südalinna hubasesse katusekorterisse sisse astudes on tunda ahju­sooja mandlikoogi lõhna. Novembripimedusest ja rõskusest väsinud meeled ärkavad üles.

"Tavaliselt meeldib kokata mu neljasel Karlil, aga tema on praegu lasteaias," lausub Anu kärmelt.

Ka tema muusikamänedžerist kaksikõde Kadri (47) on siin nagu omas kodus. Kallistame. Neli aastat tagasi, õdede sünnipäeval tegin nendega intervjuu ja sellest on kõigil siiani soojad mälestused. Toona oli Anul raske, sest ta oli lahutamas oma poja isast Hendrik Agurist (54), kuid siis ei soovinud ta sellest veel avalikult rääkida. Vahepeal on aga palju vett merre voolanud. Ka Kadri on lahutanud oma pea kaksteist aastat kestnud abielu Soomes elava Martiniga (41), kellega tal on pojad Oskar (13) ja Otto (10). Ja mõlemad õed on tagasi Eestis, Kadri Soome Rahvusooperist, kus ta töötas ooperikoori direktorina, ja Anu Ameerikast, kus lõppes tema kuueaastane leping Sarasota Orchestra muusikalise juhina. See on esimene sügis üle kuue aasta, kui Anu on pimedal ajal Eestis, ja ta mõistab, miks kaasmaalased on väsinud ja tusased.

Kaksikõed täidavad kuulaja hinge valgusega, kui hakkavad südamest südamesse rääkima, kuidas on neil õnnestunud kõik nii hästi ära orkestreerida, et killud on kokku liimitud ja halb on möödanik. Ning mis peamine, nad pole kunagi olnud päris üksi – neil on alati teineteise tugi. "Me võime tülitseda nii, et teistel on seda hirmus pealt vaadata, aga samas on meie side lähedasem, kui võiks ette kujutada – me oleme nahk naha vastu läbi elu," sõnab Kadri.

Jaga
Kommentaarid