Lugu saab alguse aga hetkel, mil pangas töötav Guy (Ryan Reynolds) saab aru, et on videomängus "Free City" ja et teda ümbritsevad kaost korraldavad reaalsed mängijad. Nüüd on tal võimalus mängu reegleid painutada ja võibolla ka mängumaailmast välja murda.

Reynoldsi uue filmi, mida näitleja nimetas juba ka oma karjääri lemmikuks, lavastas Shawn Levy ("Real Steel", "Night at the Museum", "Date Night", "Night at the Museum: Secret of the Tomb") ning filmi produtsentide hulgas on ka Reynolds ise.

"Vabamees" ei põhine ühelgi videomängul, aga paistab juba praegu nagu parim videomängul põhinev film. Tegu olekski justkui populaarseimate mängude "GTA V" ja selle mitmikmängu "GTA Online" või "Fortnite" maailmas olevast juhuslikust arvuti poolt juhitud tegelasest, kes saab enesest teadlikuks ning hakkab märkama, et tema ümber möllavad tuhanded reaalsete inimeste poolt juhitud tegelased ehk mängijad. Nüüd aga on just Guy (Reynolds) see, kes tahab olla kangelane, aga ta peab seda kiiresti tegema, sest mängu arendajatel on plaanis "Free City" kinni panna.

Filmis teevad kaasa veel Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Taika Waititi, Camille Kostek.

"Vabamees" linastub Forum Cinemas kinodes 3. juulil.