Kahe aasta eest surnud Chris Cronelli lesk Vicky Cornell proovib kohtu kaudu välja võidelda üüratud rahasummad, mida võlgneb naise sõnul Soundgarden Cornelli kirjutatud palade esitamise eest, vahendab Entertainmetnews.

Kohtudokumentide alusel keeldub bänd maksmast lesele honorare.

Cornelli endised bändikaaslased Kim Thayil, Matt Cameron ja Ben Sheperd koos mänedžer Rit Venerusega on naise sõnul omavahel salaja kokku leppinud saada kõik raha endale.

Cornelli lesk on rääkinud kohtuasjast ka Instagramis, kus ta väljendas tänu teda ümbritsevatele headele inimestele.

"Asi pole kõigest minust rokkstaari lesena. Tegemist on kaasusega, millega seisab silmitsi suur enamus leskedest, keda emotsionaalselt õrnal ajal on ära kasutatud külmavereliste pereliikmete, sõprade ja kolleegide poolt."

"Tegemist on kannatustega, mida elab läbi lõviosa leskedest maailmas ning ma tunnen end vihase, kurva ja reedetuna. Mind ei saa kiusata vaikima. Ma pole nõus aktsepteerima midagi nii valet ja kaastundetut. Ma ei kavatse ohverdada oma laste tulevikku kellegi teise ahnuse toitmiseks."

Kohtudokumentide alusel on seitsmes heliteoses kuulda Chris Cornelli häält. Ühtlasi on paberil kirjas, et Vicky Cornell lubas aastaid tagasi jagada heliteoseid bändiga tingimusel, et esitajad austavad Chris Cornelli soove ja pärandit.

Paraku keeldus bänd nõustumast väitega, justkui kuuluksid heliteosed vaid Cornellidele, kuigi bändi panus seitsme muusikapala loomisel puudus. Seejuures keeldub bänd allumast Cornelli lese korraldustele.

Nüüd püüab Vicky Cornell palade eest õigusi tagasi nõuda, et omandada endale ka muusikaga teenitud tulu.